Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 20. 3. 2024.

| Društvo

Gde god nađeš zgodno mesto u Nišu, tu kiosk "posadi"

Autor:Ljubica Jocić, Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
IMG_20240320_122028
Kisok na zelenoj površini; foto: Tamara Radovanović

Posle nekoliko dana čekanja bagera da nastave radove u pešačkoj zoni kod niške Tvrđave, kako javlja čitalac Južnih vesti, nadležni su kiosk koji je smetao, premestili na zelenu površinu.

IMG_20240320_121917 Kisok na zelenoj površini; foto: Tamara Radovanović Kiosk ne radi trenutno, ali je prebačen na zelenu površinu preko puta Univerziteta.

Izgradnja pešačke zone kod niške Tvrđave i Beogradske kapije u Ulici Đuke Dinić počela je poslednjeg dana novembra prošle godine, a radovi su, prema ranijim najavama, trebalo da budu završeni do kraja prošle godine.

Radove izvodi Vodogradnja Gorana Ljubića Međarca.

IMG_20240320_121847 Kisok na zelenoj površini; foto: Tamara Radovanović Prve najave da će biti izgrađen mini-trg na mestu nekadašnje Cvetne pijace počele su još početkom februara 2022. godine uklanjanjem tezgi, kada je rečeno da će na tom mestu biti novi trg sa pogledom na Beogradsku kapiju.

Sve do juna naredne godine, radovi nisu krenuli dok nije objavljeno da će biti uređen plato kod Beogradske kapije i da je za te radove, prema Programu lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša, od Ministarstva kulture obezbeđeno je više od 46,8 miliona dinara.

Da će novi trg biti izgrađen i da će deo Ulice Đuke Dinić biti zatvorena za saobraćaj, te da će biti spojeni budući park kod Beogradske kapije i postojećeg na Univerzitetskom trgu zvanično su objavljene septembra ove godine.

Podsetimo, nedavno je gradonačelnica Niša rekla da će Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrkiter

    19:40 // 20. 3. 2024.

    @ Milos - prijatelju, na tvoj komentar, samo da dodam, ko prati" poslovni " zivot ove napacene Srbije, ko sme da se suprotstavi ovoj firmi? Prvo pucaju, pa pitaju ko si. Zabranjeno pušenje - Ne pitaj nista, Seki je to.

  • gale

    18:11 // 20. 3. 2024.

    Ne moze gradonacelnica bez Medjarca,milionske poslove sve je on dobio.Dobro prolazi ona,uigrana kombinacija.

  • Скитам и питам

    17:30 // 20. 3. 2024.

    Ког септембра ове године?

    "Da će novi trg biti izgrađen i da će deo Ulice Đuke Dinić biti zatvorena za saobraćaj, te da će biti spojeni budući park kod Beogradske kapije i postojećeg na Univerzitetskom trgu zvanično su objavljene septembra ove godine."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: