Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 12. 2. 2018.

| Društvo

Gde je nestala dopuna izveštaja o zloupotrebama u "Gorici"?

Autor:M. Z, J. A.Izvor:Južne vesti
dopuna
Dopuna poslata još u junu; printscreen

Dopuna izveštaja Radne grupe formirane da dokumentuje malverzacije i nezakonite radnje u JKP Gorica, nestala je iz Gradske kuće, tvrdi Demokratska stranka. Većnik za komunalne poslove Igor Vojinović navodi da dopuna nije ni stigla do Kabineta gradonačelnika, a predsednik Radne grupe tvrdi da su obe dopune uredno poslate još pre 7 meseci.

Raspletu odgovornosti za afere koje prate jedno od najproblematičnijih gradskih preduzeća, ne nazire se kraj. Oformljeno je i posebno telo da ispita sve zloupotrebe - Radna grupa od predstavnika Grada i Sindikata Gorice. Oni su sastavili Izveštaj i 2 dopune, ali predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora DS u Nišu Mića Jevtić kaže da je taj dokument naprasno nestao iz Gradske kuće.

Kako je moguće da iz Kabineta gradonačelnika nestane dopuna izveštaja Radne grupe koja je formirana pri Budžetskoj inspekciji i da niko nema pojma šta je sa tim izveštajem. Da li su neki nadležni organi obavešteni o tome da je nestao jedan takav izveštaj u kome su opisane te nezakonite radnje koje se dešavaju na groblju - kaže Jevtić.

Većnik resorno zadužen za komunalne delatnosti u Gradskom veću Niša Igor Vojinović negira da je takva dopuna i stigla do Gradske kuće.

Imajući u vidu da dopuna izveštaja nije stigla do Gradonačelnika, zahtevana je ponovna dostava istog od strane Radne grupe, kako bi bio prosleđen nadležnim organima na dalje postupanje. Prema informacijama koje posedujem, Izveštaj jos uvek nije dostavljen - rekao je Vojinović.

Dopuna-izvestaja2 Dopune izveštaja prosleđene preko Sekretarijata za građanska stanja u junu i julu prošle godine; foto: printskrinMeđutim, predsednik Radne grupe za ispitivanje zloupotreba u Gorici Zoran Jovanović tvrdi da su i izveštaj i obe dopune uredno predate i zavedene.

Te dve dopune su prosleđene preko Uprave za građanska stanja, tako da je to preko pisarnice Skupštine grada, u legalnoj proceduri prosleđeno kao i svaki dokument. Obe dopune su direktno na gradonačelnika naslovljene, sa pečatom i to je do njega došlo, e sad ja ne mogu da znam šta oni rade - kaže Jovanović.

Uprkos tvrdnjama Vojinovića, Jovanović napominje da pored njega, te dopune ima i gradonačelnik Bulatović i Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Podsetimo, policiji i tužilaštvu je izveštaj o radu Gorice prosleđen još u septembru, a oni koji su bili deo Radne grupe koja je kontrolisala ovo pogrebno preduzeće kažu da se u njemu nalaze dokazi o brojnim malverzacijama od strane menandžmenta, među kojima je i tvrdnja da je više socijalno ugroženih Nišlija sahranjeno “u ćebićima i kucanim daskama”, umesto u sanduku.

Iako Gorica već duguje milione, ponovo im je odobrena nova pozajmica, a deo radnika koji su "stavili četrdesetodnevni pomen" štrajku rešio je da se strpi još 2 meseca, jer su dobili obećanje da će malverzacije na koje ukazuju biti proverene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milisav

    00:41 // 13. 2. 2018.

    Nestala u nečijem, na brzinu sklapanom , drvenom sanduku.

  • Zoran

    23:36 // 12. 2. 2018.

    Zar treba o ovome da govori samo par ljudi u gradu? Šta radi gradonačelnik, većnici? Zar u vlasti nema poštenih?

  • Aperkat

    17:59 // 12. 2. 2018.

    Eh,pa od Nikole Pasica,do 7.jula,ima mnogo koraka!
    Svasta se dogadja,dug je put,a usput je i SPS,u Nade Tomic...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: