Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 12. 3. 2013.

| Društvo

Gde su odborničke dnevnice?

Autor:A.Stankov i S.JanačkovićIzvor:Južne vesti
skupstina, sednica
Arhivska fotografija

Iako su se odbornici još pre mesec dana odrekli dnevnica da bi prikupili novac za odlazak slepe učenice Aleksandre Arsić na ugradnju očne proteze u Nemačku, taj novac još nije uplaćen, a intervencija planirana za danas odložena je.

Na inicijativu "Niške priče" odbornici Skupštine Grada odrekli su se svojih dnevnica kako bi sa stotinak hiljada dinara pomogli Aleksandri, međutim, taj novac Uprava za finansije još nije uplatila na njen račun.

Odbornik Predrag Jelenković kaže da je "ovakvo ponašanje gradskog rukovodstva neozbiljno".

- Kako je moguće da ni nakon mesec dana u budžetu nema stotinak hiljada dinara za pomoć Aleksandri, a za reprezentacije i neke druge stvari ima para? - pita Jelenković. Niška priča

On pojašnjava da mu je u Upravi rečeno da je predmet "obrađen i dat na naplatu".

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić do prošle nedelje nije bio upoznat sa odlukom odbornika, ali je rekao da će novac biti uplaćen.

- Dajte mi nalog, uplatićemo odmah - rekao je Perišić za Južne vesti pre nedelju dana, ali novca na Aleksandrinom računu još nema.

Direktor Aleksandrine Pravno-poslovne škole Milorad Gavrilović kaže da je prikupljeno oko 3.500 evra, a za odlazak na pregled, intervenciju i boravak u inostranstvu Aleksandri i njenoj majci Sunčici potrebne su najmanje 4.000.

- Da su i dnevnice odbornika bile uplaćene bilo bi dovoljno novca za operaciju. Čekamo da se to desi, pa će se utvrditi novi termin za odlazak. U međuvremenu, naši učenici, aktivisti Crvenog krsta, obilaze niške škole i prikupljaju novac - kaže Gavrilović. Aleksandra Arsic Aleksandra Arsić na času poslovne i službene korespondencije

Aleksandrina majka Sunčica, koja sa ćerkom svakog dana dolazi u školu da bi joj pomagala, objašnjava da su joj u Srbiji dostupne samo plastične proteze koje njeno oko ne prihvata. U Nemačkoj će, posle kontrolnog pregleda, dobiti protezu od drugog materijala, koja će sprečiti deformaciju lica.

Bez obzira na invaliditet, ova učenica postiže odlične rezultate u školi gde ima punu podršku vršnjaka i profesora.


Svi koji žele da pomognu Aleksandri Arsić novac mogu da uplate na račun: OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, žiro račun broj 325-9300800063887-90.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • :-)

    14:54 // 12. 3. 2013.

    Gradonacelnice, kada si kupovao policiji zimske gume nasao se nalog, a za dete si neupucen?!
    Vreme je za promenu zakona, pa da biramo, a ne da nam serviraju gradonacelnika!!!

  • Branislav Petrović

    13:51 // 12. 3. 2013.

    Da li treba komentarisati ovakvo neodgovorno ponašanje lokalnih političara.

  • Dr.Pravdic

    13:23 // 12. 3. 2013.

    Ovaj covek stvarno nema pojima sta se dogadja u gradu i u njegovoj nadleznosti.Ajde sto on nezna, sta mu rade silni pomocnici i zasta oni primaju platu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: