Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 20. 7. 2010.

| Društvo

Gemac kidnapovan (video)

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Atanasković pokazuje gde su ga otmičari ostavili

Dve za sada nepoznate muške osobe, kidnapovale su iz firme „RIS“ vlasnika,  Radivoja Atanaskovića, i pokušali da ga ubiju, tako što su ga ostavili u kamenolomu nekoliko kilometara od grada sa kašikarom u ruci.

Samo spletom srećnih okolnosti, Atanasković je uspeo da se spase i preživi.

On tvrdi da ne zna ko bi mogao da uradi tako nešto, ali, kako kaže, sumnja da to ima veze sa osiguravajućom kućom sa kojom vodi dugogodišnji spor oko naplate štete.

Nesrećnog čoveka su, kako tvrdi, napala u ponedeljak nešto posle 16 časova dva nepoznata mladića, u trenutku kada je ostao sam u firmi.

- Ušao sam u svoju kancelariju kako bi sredio još neke papire. U tom trenutku su upala dva mladića sa pištoljima i munjevitom brzinom su nasrnuli na mene. Bio sam zbunjen i nisam pružao otpor, a jedan od njih mi je prislonio pištolj na usta, govoreći mi da ćutim. Vezali su mi oči, noge i ruke selotejp trakom, a između ruku su stavili bombu kašikaru. Zatim su me prebacili iz jedne prostorije u drugu, i tu držali nekoliko sati, dok se nije smračilo. Za sve vreme otmičari nisu mnogo pričali, ali je u jednom trenutku jedan od njih prokomentarisao da mi je danas sudnji dan. Pri tome su me nekoliko puta udarili po stomaku i leđima – priča Atanasković.

On kaže da, nakon što je pao mrak, njega su izveli iz kancelarije i s obzirom da su mu oči bile vezane, predpostavlja da su ga napadači stavili u auto i krenuli ka Prokuplju.

Međutim, prema njegovoj priči, nakon nekoliko stotina metara okrenuli su auto i krenuli na suprotnu stranu, ka Žizorađi. Na par kilometara od Prokuplja, skrenuli su sa glavnog puta i nastavili nekih dvestotinak metara ka nekadašnjem kamenolomu, gde su ga izbacili iz kola.

– Nisam znao gde se nalazim, jer je bio mrak, a i oči su mi bile vezane. Jedan od njih je kada su me izbacili iz auta prokomentarisao „dal da zgazimo smrada“, a drugi napadač je rekao „neka ga, on će sam da završi“. Nakon toga su se udaljili u nepoznatom pravcu. U prvom trenutku nisam znao šta da radim ali kako je vreme prolazilo, pokušavao sam da se oslobodim. Od znoja, spala mi je traka sa očiju, pa sam mogao neš da nazirem. Još uvek nisam znao gde sam. Instiktivno sam puzajući krenuo niz brdo. Tada sam video glavni asfaltni put i prepoznao teren gde se nalazim -– priča Atanasković, kako je preživeo napad otmičara.

Kaže da mu je sve vreme bomba kašikara bila u ruci, da je oko palca bio vezan osigurač i da nikako nije smeo da raširi ruke, jer bi aktivirao bombu.

– Kada sam sišao do asvalta, video sam automobil koji se kretao iz Žitorađe ka Prokuplju. Istrčao sam ispred njega, a on je videvši me krenuo unazad. Međutim, nakon mojih vapaja i zapomaganja u pomoć, vozač je stao i ja sam ga zamolio da pozove policiju, što je ovaj i uradio. Policija je brzo stigla na lice mesta, a ja sam im predočio da imam u ruci bombu. Rekli su mi da sednem, što sam i u radio, a bombu mi je skinula specijalna jedinica Žandarmerije, koja je nekih pola sata došla nakon policije – tvrdi Atanasković.

Iz policije su potvrdili da je nešto pre ponoći prijavljen slučaj kidnapovanja i da je Atanasković imao bombu u rukama kada je stigla patrola. U cilju dalje istrage, nisu mogli da komentarišu slučaj.


Radivoje Atanasković, zvani Gemac, široj javnosti je poznat nakon incidenta koji se dogodio sredinom prošle godine, kada je u Trgovinskom sudu u Nišu, isekao prst izražavajući tako nezadovoljstvo zbog dužine spora koji vodi sa Dunav osiguranjem.

Mesec dana nakon toga, Gemac je isekao još jedan prst, ovoga puta ispred sedišta Dunava u Beogradu.

Arhivski snimak, napravljen ispred niške hiruške klinike juna 2009. godine. Radivoje Atanasković nakon ukazane pomoći izlazi sa klinike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: