Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 11. 4. 2020.

| Društvo

Geoks donirao Vranju 2 miliona dinara

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
geoks arhiva jv
Radnici poslati na kolektivni godišnji odmor, pa Gradu donirali 2 miliona dinara, foto: arhiva JV

Geoks u Vranju koji je obustavio rad krajem marta, a radnicima saopšteno da će u periodu kada fabrika ne radi koristiti slobodne dane i kolektivni godišnji odmor donirao je Gradu 2 miliona dinara, a kako piše na gradskom sajtu, novac će biti iskorišten za nabavku i proizvodnju dezinfekcionih sredstava i medicinskog alkohola.

U saopštenju Geoksa je navedeno da proizvođač obuće oseća moralnu dužnost da pruži podršku lekarima i medicinskom osoblju koje je na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa i pomogne lokalnoj zajednici.

Ovo je podrška i izraz saosećanja i svim građanima Vranja, posebno pojedincima koji su oboleli i njihovim porodicama koje se bore protiv virusa korona - piše u saopštenju italijanskog Geoksa.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je to pokazatelj da su investitori koji posluju u Vranju društveno odgovorni i visoko moralni, a da će novac biti iskorišten za potrebe apoteke “Vranje” i nabavku i proizvodnju dezinfekcionih sredstava i medicinskog alkohola, koji su neophodni u borbi protiv virusa korona.

Rukovodstvo fabrike odlučilo je da pogon zatvori na mesec dana, a u odluci dostavljenoj radnicima piše da se rad obustavlja shodno odluci o vanrednom stanju i da će prvi radni dan biti 21. april. Do 3. aprila radnici su morali da koriste slobodne dane, a oni koji ih nemaju, primiće 60% zarade. Od 6. do 17. aprila zaposleni u firmi će koristiti kolektivni godišnji odmor.

Pre obustave rada, u toj fabrici je doneta odluka da majke koje moraju da ostanu kući i čuvaju decu mogu da uzmu 3 meseca neplaćenog odsustva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Samo ja

    00:17 // 12. 4. 2020.

    To i jesu nase zaradjene pare..Respect fabrici i direktoru na odluci da doniraju novac..samo mi je zao sto ce novac nazalost zavrsiti u pogresnim rukama.Nama zasluzene pare odbili..ali ce zato napuniti neciji dzep..Tesko da ce apoteka videti te pare..Evo u ponedeljak idem da vidim.sta sve imaju od opreme u apoteci od tog novca.Halapljivost ne bira ni vreme .ni situaciju.Alavih ovde ima punoo

  • Mileva

    18:18 // 11. 4. 2020.

    Da u Apoteci Vranje posle kupujemo dezinfekciona sredstva, i da punimo budzet?! Pa te pare nisu date da oni dodatno zarade na tome.

  • Zlatno doba iz doba Jure

    17:25 // 11. 4. 2020.

    ... plemenito ... jako lep gest ove kompanije ... Za 2.000 radnika do Republike Srbije ova kompanija je dobila 10.000€ po zaposlenom radniku. 2.000.000 dinara ilivam 16.949€ pokloniti gradu od 71.200 stanovnika nekako dođe poražavajuća kao i plata koja je u ovoj komapaniji oko 30.000 din...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: