Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 27. 4. 2012.

| Društvo

Geoks gradi fabriku u okolini Niša?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
geoks
Premijer i gradonačelnik sa predstavnicima Geoksa

Poznati italijanski proizvođač obuće Geoks odlučio je da svoju novu fabriku gradi na jugu Srbije, najverovatnije u Nišu, u kojoj bi radilo 500 radnika, saopštio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Iako za sada nije potpisano ni takozvano "pismo o namerama", niti bilo kakav dokument koji bi formalno pokazao interesovanje za izgradnju fabrike u Nišu, srpski zvaničnici, među kojima je bio i sam premijer Mirko Cvetković, kažu da se oko svega "načelno dogovorili" sa predsednikom Geoksa Mariom Polegatom.

Vredi pomenuti i da novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

- Uvek smo bili posvećeni dovođenju novih investitora. Geoks će se u narednim godinama postati deo porodice italijanskih firmi u Srbiji – rekao je gradonačelnik Niša.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je rekao da se nastavlja tendencija dolaska italijanskih firmi na srpsko tržište. Cvetković je naglasio da je ovog puta reč o globalnom igraču, firmi koja je na globalnom svetskom tržištu.

- Imali smo ozbiljan razgovor sa Geoksom o njihovim namerama da investiraju u Srbiju. To će biti značajna investicija. Nakon dobijanja statusa kandidata primetno je veće interesovanje svetskih kompanija da ulažu u našu zemlju – zaključio je premijer.

Predsednik kompanije Geoks Mario Polegato rekao je da se "vidi želja i volja da se gradi i radi" i da će njegova kompanija u tome pomoći.

- Danas smo obišli vaš lep grad. Razgledali smo nekoliko mesta gde bismo mogli da investiramo. Takođe, rešili smo da proširimo mrežu prodavnica u Srbiji, da se obuća Geoks ne prodaje samo u Beogradu – rekao je Polegato.

Da je čitava priča i dalje maksimalno neizvesna pokazuje i podatak da je dolazak Geoksa prvi put najavljen 2008. godine i to baš pred predsedničke izbore. Tada je lider G17 plus, stranke koja je podržala izbor Borisa Tadića za predsednika Srbije, izjavio da će "investicija biti odložena dok se ne bude videlo ko će pobediti u drugom izbornom krugu". Tada je rečeno da Geoks planira da u Srbiji izgradi pogon u kome bi radilo oko 2.000 radnika, što je 4 puta više nego što je danas najavljeno.

U drugom krugu izbora pobedio je Boris Tadić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Dejanovic

    13:22 // 29. 4. 2012.

    trazim.posao.vec.10.godine.neradim/nigde.imam 29.godine.neradim nigde.trazim posao neradim nigde.

  • Dragana Milutinović

    20:57 // 27. 4. 2012.

    Aman DOSTA VISE!!! Da li nas ovi zutaci smatraju za kompletne idiote?!!! Ko jos veruje u ove budalastine?! Imali su 16 godina da dovode investitore u Niš i nista nisu uradili. Sada je dosta! 6.maja spremamo veliko ciscenje i dovidjenja!

  • nenad

    19:06 // 27. 4. 2012.

    Dace bog!

    Nadam se da ovo nije samo predizborno obecanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: