Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 14. 12. 2020.

| Društvo

Georgijev: U Skupštini poređali neke klince koji se dokazuju, kao što se i Vučić dokazivao devedesetih

Autor:FonetIzvor:Fonet

Odluka EU da Srbija ove godine ne otvori ni jedno pregovaračko poglavlje je više stvar inercije u odnosima, a ne neki događaj koji je "ove ovde" posebno uznemirio, smatra direktor vesti Njuzmaks Adrija, Slobodan Georgijev. O aktuelnoj Skupštini kaže da je pretvorena ne u Glavni odbor SNS, ni u Centralnu otadžbinsku upravu SRS, već ne liči ni na šta, jer su poređali neke klince koji se dokazuju dok traje direktan prenos, kao što se i Vučić dokazivao po skupštini devedesetih, unoseći u nju skandale.

Nisam siguran da je odluka Evropske unije (EU) da Srbija ove godine ne otvori ni jedno pregovaračko poglavlje snažna poruka Beogradu da nisu zadovoljni, naveo je u intervjuu FoNetu Georgijev.

Mi bismo voleli da se nešto suštinski dogodi, ali se ne dešava, jer ova vlast nema nikakvu evropsku agendu, već je priča o EU u funkciji očuvanja rejtinga i odnosa sa spoljnim svetom - ukazao je Georgijev, uz retoričko pitanje: "Kada ste čuli da Vučić i Brnabić pričaju o stanju demokratije u Srbiji?“

Govoreći o izveštaju specijalnog izvestioca Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimira Bilčika, on je primetio da se "ton izveštaja“ ovog političara, koji pripada Evropskoj narodnoj partiji, čiji je SNS pridruženi član, "malo zaoštrio, ali da to nije dovoljno“.

Smatra da su predstavnici EP, uključujući i Bilčika, prošle godine, pred izbore, imali šansu da urade daleko više u pogledu izbornih uslova, ali nisu, čime su dali "municiju“ za Vučićevu izjavu da bi bio najveći demokrata kada bi potpisao akt o nezavisnosti Kosova.

Georgijev tu Vučićevu izjavu ne smatra "cinizmom“, već "politikom“, podsećajući na činjenicu da nećemo ući u EU ako ne rešimo poglavlje 35 o odnosima Beograda i Prištine.

Upitan zašto SNS u parlamentu i van njega kreira atmsoferu linča prema opoziciji, umetnicima i novinarima, on je odgovorio da je "SNS paralelni svet i da je za njih Skupština argument za spoljni svet da uopšte postoji, a na unutrašnjem planu je instrument za odnose sa javnošću“.

Radikali se ponašaju kao radikali, nema nikakve razlike u ponašanju Vučića 1993, 2013, i 2020. godine. Ta stranka je antisistemska stranka, tako su napravljeni, tako se ponašaju i to je radikalski koncept upravljanja kosmosom - predočio je Georgijev.

Georgijev vidi krivicu i u predstavnicima institucija, poput javne administacije i pravosuđa, "koji ne rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonima, već su dozvolili da budu Vučićeve sluge“, za razliku od poslanika, "koji rade za Vučića i od kojih i ne očekuje ništa drugo već da se ponašaju kao kerberi“.

Skupština je pretvorena, ne u Glavni odbor SNS, ni u Centralnu otadžbinsku upravu SRS, već ne liči ni na šta, jer su poređali neke klince koji se dokazuju dok traje direktan prenos, kao što se i Vučić dokazivao po skupštini devedesetih, unoseći u nju skandale. Reči koje se sada upućuju Draganu Đilasu iz Skupštine, da je ubica dece, da je dogovarao NATO bombardovanje i da je saveznik korone su nedopustive, tako se ne sme govoriti, jer je pitanje šta iza toga sledi - upozorio je Georgijev.

U kontekstu pretnji i napada na neistomišljenike, on ne misli da će se taj govor promeniti i ukazuje "da pretnje sada dolaze i od poznatih ličnosti, a ne samo od anonimusa, ali da to ne sme nikoga da spreči da radi svoj posao“.

Problem vidi i u društvu koje za 30 godina nije uspelo da se izbori za demokratiju, jer ne veruje u demokratiju, niti u koncept vladavine prava i vladavine zakona iznad vladavine pojedinca.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prvoslav Mladenović

    13:52 // 14. 12. 2020.

    I sta bi sada trebalo? Da svi poslanici daju ostavke i povuku se iz Skupstine.
    Njuzmaks Adrija(čisto srpski naziv) bi procvetala kao i dotični direktor.
    Naravoučenije: Demokratija na tacni.

    • Čudesni dribling

      23:20 // 14. 12. 2020.

      Миритељ

      Тешко је Боже да схвати,
      можданој сивој маси,
      да ли пироман може
      ватру да гаси?!

      У реду је био први
      ратни пожар да шири,
      после потока крви
      може ли народ да мири?!

      Кад се невина жртва млада
      рођенима врати,
      ОН ће тек тада
      миритељ постати!

    • komentator

      15:06 // 15. 12. 2020.

      Pink,hepi,informer i ostala žgadija.Čisti srpski nazivi. Toliko. Dovidjenja,prijatno.

  • njihova deca

    13:30 // 14. 12. 2020.

    Moze dnevni red da bude kakav god hoces,oni ce samo da pljuju opoziciju,koje i nema.Dobili mucenici zadatak,pa da ga izvrse.Jadni li su ovi mladi ljudi,koji je to sljam.Bice gori od Martinovica i Vucica zajedno.

  • ***

    13:02 // 14. 12. 2020.

    Vucici s pocetka politicke karijere.Mnogo su ostrasceni,pravi terijeri.Napisu im sta da kazu,pa samo kevcu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: