Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 8. 11. 2022.

| Društvo

Gerilci u Prokuplju otvorili izložbu "Đubre u srcu grada"

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
deponija
Gerilci otvorili izložbu na deponiji nedaleko od centra Prokuplja; Foto: Urbana gerila

Kako bi ukazali na još jedan problem u Prokuplju, a to je divlja deponija koja se nalazi na stotinak metara od centra grada pored reke Toplice, Prokupčani okupljeni oko neformalne grupe Urbana gerila na tom prostoru, površine nekoliko hektara, otvorili su, kako kažu, stalnu postavku izložbe “Đubre u srcu grada”.

Gerilci su snimili video-materijal koji su okačili na društvene mreže i u kome pozivaju građane da posete izložbu koja je otvorena 24 časa, po suncu i kiši. deponija Gerilci snimili video sa otvaranja izložbe; Foto: Urbana gerila

Ne propustite da odete do keja na reci Toplici, gde se na nekoliko desetina hektara nalazi ova veličanstvena izložba koja naš grad svrstava među prvim u svetu po tome što se đubre godinama taloži skoro pa u centru grada - ukazuju gerilci na dugogodišnji problem u Prokuplju koji se ne rešava.

Podsećaju i na prethodne akcije, među kojima su na duhovit način snimili video i ukazali na zapuštenost najpoznatijeg prokupačkog šetališta Hisar, za koga su predložili da se zove "Park iz doba Jure", dela znaka na kome vozači prilikom parkinga u centru Prokuplja oštećuju gume na svojim vozilima, konkurs za “najlepšu rupu u gradu” i koliko ima kanalizacionih ispusta u reci Toplici.

Kažu da će uvek delovati anonimno i tako ukazivati na sve probleme sa kojima se susreću obični građani, a za koje je često potrebno samo malo volje i želje da ih nadležne institucije zadužene za to trajno reše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PK

    16:14 // 8. 11. 2022.

    Prokuplje je i dalje prljavo I jadno, iako imamo novo preduzeće zaduženo za čišćenje.Nigde se u gradu ne vidi boljitak.Tako je i sa gradskim prevozom.

    • ime mu je alavi

      18:49 // 8. 11. 2022.

      Umesto te deponije u gradu,sada ce se gradskim parama i milionima uredjivati kamp u buljaricama,jer je najvisi gradski funkcioner Prokuplja preuzeo vlast u tom kampu i u upravnom i nadzornom odboru,i obezbedio sebi nekoliko apartmana.Njemu apartmani a gradu deponija.Zloupotreba sluzbenog polozaja,sukob interesa,korupcija,tri u jedan.Tekila gerila.

  • Marko

    12:02 // 8. 11. 2022.

    Deponija je u centru grada na površini od 20 hektara,30 godina se izbacuju smeće,a da niko odgovoran nije,ispod mostova su stale sa konjima,svaka vlast je obećavala da će problem biti rešen,ostaje samo sudski da se odbranio od ovog zla.....!

  • Pera

    09:28 // 8. 11. 2022.

    Bravo za originalnu ideju! Za odgovorne ljude koji treba da čiste, smanjio bi im platu 6 meseci. A za loše ljude koji su napravili ovo đubre, želim im da ih policija navata i da idu na robiju (ovo je skoro nemoguće da se desi, jer komunalna milicija i policija neće da rade svoj posao)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: