Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 2. 3. 2018.

| Društvo

Gimnazija u Leskovcu otvara informatičko odeljenje

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
gimnazija
Novi kompjuteri i interaktivna tabla za učenike novog smera, foto: B.A.

Novo specijalno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo leskovačke Gimnazije, prema rečima direktorke Dragane Cvetanović, počeće sa radom od sledeće školske godine.

Osim standardnih predmeta kao što su matematika, fizika, likovno i muzičko, dvadesetak gimanzijalaca sa ovog smera imaće i usko specijalizovane predmete, kao što su računarski sistemi, baze podataka, veb programiranje i slično.

Od 1. septembra će u ovoj najsavremenije opremljenoj učionici boraviti učenici koji vole da se bave programiranjem i radom na računarima - kaže Cvetanović.

Prema rečima učenika ove škole Vladimira Rakića, inicijativa je dobra, naročito zato što živimo u informatičkom dobu koje zahteva učene ljude iz ove oblasti. Računari su, dodaje, novi, a tu je i interaktivna tabla, koja će, kako sadašnjim, tako i budućim učenicima olakšati učenje.

Na računarima je instaliran program GeoGebra i on će budućim učenicima omogućiti da rade matematiku, ali i da obrađuju programske jezike - kaže Rakić.

Inače, leskovačka Gimnazija, kažu, jedna je od 5 gimnazija koje su, pored društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog, uvele i specijalno odeljenje za informatiku.

Prijemni ispit za ovaj smer polagaće se po posebnom programu, dodaju, pre polaganja završnih ispita u osnovnim školama. Inače, svi zainteresovani učenici, mogu se prijaviti za pripremnu nastavu kod pedagoga škole ili popunjavanjem upitnika.

Inače, računarska učionica opremljena je donacijom kompanije Jura, kojoj je ovoj školi, pored računara, poklonila i interaktivnu tablu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: