Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 7. 2. 2024.

| Društvo

Gimnazijalac iz Vranja novac od nagrade dao Udruženju dece obolele od autizma

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
veljko
foto: Gimnazija Bora Stanković Vranje

Novac koji je osvojio na literarnom konkursu Veljko Pešić, učenik drugog razreda Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja, uplatio je na račun Udruženja dece obolele od autizma. Iz "Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja", koja je organizovala konkurs, kažu da je Veljkov gest primer plemenitosti i širine u mišljenju i osećanju onih pravih vrednosti koje se usvajaju u porodici da bi se i u školi podsticale i negovale.

Veljko je prvi put učestvovao na literarnom konkursu pod pokroviteljstvom "Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića potpukovnika u penziji iz Vranja" i osvojio treće mesto i nagradu od 3.000 dinara.

Nadahnut primerom zadužbinara Olge i Nikole Dinića - njihovom misijom pomaganja učenika, ovaj gimnazijalac je postupio u duhu njihove humanosti i nastavio putem isticanja primera pravih vrednosti. Plemeniti postupak učenika Veljka je za sve nas još jedan veliki podstrek i inspiracija da više pažnje posvetimo drugima i da češće postavljamo pitanje "Šta mogu da učinim za tebe?", da ne zaboravimo na decu koja se razvijaju i prilagođavaju drugačije, jer su i ona deo bogatstva i lepote našeg sveta - ističu iz Zadužbine.

Nagradni literarni konkurs organizuje se od 2019. godine uoči Savindana samo za učenike vranjske Gimnazije, po želji zadužbinara. Zadatak na ovogodišnjem konkursu bio pisanje školske himne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr Vera

    12:30 // 7. 2. 2024.

    Da, naklon! Bravo, decko!
    Samo, pitam se, da li je moguce da je nagrada ovom pametnom i vrednom decaku samo 3000 din.? Da je pevao neku kicericu sa " grandovcima", ili , sto bi rekao nas S. Jakovljevic "sorao loptu", to bi bilo toliko u evrima a ne dinarima. Alo, ljudi, osvestite se vec jednom i pocnite dolicno da nagradjujete ovu pametnu decu koja koriste mozak za svoj rad!!!

  • Dexter

    11:46 // 7. 2. 2024.

    Naklon...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: