Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 31. 12. 2017.

Gimnazijalci drže besplatan kurs programiranja za osnovce

Programiranje Rušenje stereoptipa da je programiranje bauk; ilustracija: flickr/hackNY.org

Kroz niz kreativnih radionica i praktičnih vežbi, učenici Gimnazije “Svetozar Marković” pokušaće da niškim osnovcima pokažu da “programiranje nije bauk” i da ih nauče njegovim osnovama. Prijave su, za sve učenike 7. i 8. razreda niških škola, otvorene do 10. januara, dok će tromesečni kurs početi deset dana kasnije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Džimi Karter

    19:59 // 31. 12. 2017.

    Posle ovakvih radionica učenici će" moći samostalno da programiraju"!Paralelno država radi prekfalifikacije za IT stručnjake!Fakulteti u Nišu,Beogradu i Novom Sadu školuju kadar za programere u trajanju 8 semestra(IV GODINE)!!!PROFESORI SA OVIH FAKULTETA DAJTE STRUČNO MIŠLJENJE ZA OVAKVO OBRAZOVANJE "PROGRAMERA" ILI ĆE VEČERNJE ŠKOLE BITI HIT. Ako ćutite za koju godinu zatvorićete Vaše fakultete!

    • brankovic

      10:35 // 1. 1. 2018.

      Veoma pohvalno. Odusevljava me sto su u pitanju aktuelni programski jezici HTML, JavaScript oko kojih se vrti Internet a koji ima velike mogucnosti finansijske zarade. Izuzetno mi je drago sto neko uopste predaje ove jezike u gimnaziji. Jos kad bi ubacili i PHP i Ruby. Po novim planovima u OS umesto da krenu od proucavanja Interneta nekome je palo na pamet da uvodi nesto nestandardno tipa Pyton.

    • Verko

      17:24 // 1. 1. 2018.

      Jedno je znati programirati, a drugo poznavati tehnologiju. Svako treba da zna da programira računar, a u koje svrhe - to je već stvar izbora i/ili obrazovanja.

    • tacno u potpunosti

      00:13 // 2. 1. 2018.

      Na kursevima se radi sintaksa i osnove, tako da se ta osoba ne moze nazvati programerom. Kurs moze da pomegne za upoznavanje jezika. Nemoguce je da naucite da programirate za mesec-dva. Potrebno je dve do tri godine ozbiljnog rada da bi mogli da postanete PROGRAMER JUNIOR sa platom od 500 evra, a posle slede godine rada i usavrsavanja do ozbiljnijih polozaja i vecu zaradu od oko 1000-1500 evra...

    • nastavak

      00:18 // 2. 1. 2018.

      Drugo, programer mora da ima matematiku u malom prstu i da bude intaligentna osoba i pritom da zna Engleski, ne moze svako da se bavi programiranjem. I to je posao koji zahteva konstantno ucenje i pracenje trzista, pa ako je neko zaista spreman, od sveg srca mu zelim da uplovi u ove vode. Tesko je, ali ako volite ovaj posao, mozete da uspete :) Pozdrav buducim kolegama

  • dusan&aleksandra

    20:02 // 31. 12. 2017.

    Svaka cast momcima iz gimnazije,samo napred,vi ste nasa buducnost..poseban pozdrav za Mihajla

  • Marko Jovanovic

    22:11 // 2. 1. 2018.

    Deco nemojte to da radite, biti inzinjer znaci imati etiku, moral i znati matematiku, za to je potrebno vreme. Novac je prolazna stvar u programiranju, a vise zaradjuje hobler i elektricar.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: