Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 26. 5. 2021.

| Društvo

Gimnazijalci i osnovci sa juga uspešni na republičkoj “Književnoj olimpijadi”, njih 7 osvojili prvo mesto

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
knjige-foto-Pixabay
Učenici sa juga među najboljima na "Književnoj olimpijadi"; foto: Pixabay

Na republičkom takmičenju "Književna olimpijada", koje je bilo održano 23. maja u Beogradu, u konkurenciji od preko 200 učenika iz Srbije, prva mesta su osvojili gimnazijaci vranjske, pirotske i prokupačke gimnazije, kao i osnovci iz Niša, Leskovca i Babušnice.

U takmičenju za završne razrede srednjih škola na ovogodišnjem republičkom takmičenju "Književna olimpijada", učenica Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju Mihaela Milenković i učenica Gimnazije u Pirotu Mila Milošev, kao i gimnazijalci iz Prokuplja Marija Lakićević i Mihajlo Marjanović, sa prikupljenih 20 poena osvojili su prvo mesto. Mihaela milenkovic knjizevna olimpijada foto: Gimnazija "Bora Stanković" Vranje Učenica iz Vranja jedna od prvoplasiranih; foto: Gimnazija "Bora Stanković" Vranje;

Ova nagrada je kruna dosadašnjeg rada - ističe učenica vranjanske gimnazije Mihaela Milenković.

Ona je, kako navode iz škole, u prethodne četiri godine osvojila preko dvadeset najviših priznanja i prvih nagrada, a posebno priznanje stiže od njene škole, jer je, kako ističu, u uslovima onlajn nastave i pored obimnog i teškog gradiva četvrtog razreda, pokazala veliko znanje osvojivši maksimalnih 20 poena.

Sa osvojenim 2. mestom od učenika 4. godine izdvojili su se Milena Vučković iz Kuršumlije, Milica Milenković iz Niša, a na trećoj poziciji našao se i Mijat Savićević iz Kuršumlije.

U kategoriji srednjoškolaca 3. razreda, sa još 6 učenika, 3. mesto podelio je Nemanja Milić iz prokupačke Medicinske škole “Dr Aleksa Savić”.

Republiko takmičenje okupilo je i osnovce, a rezultate u toj kategoriji ostvarili su Nišlijka Anđela Kukureković, Leskovčanin Bogdan Mladenović i Julija Stanković iz Babušnice, koji su, uz još nekoliko učenika iz ostatka države, zauzeli prvo mesto.

Drugo mesto od osnovaca sa juga, pored učenika iz drugih krajeva Srbije, poneli su i Anđela Janićijev iz Pirota, Anđelka Lešnjak iz Blaca, Vera Jevtić iz Niša, Katarija Barjaktarović i Lana Marković iz Aleksinca, Ksenija Kostić i Miloš Stojković iz Vlasotinca i Sara Minić iz Kuršumlije.

Trećeplasirani osnovci na “Književnoj olimpijadi” bili su i južnjaci - Emilija Petrović iz Babušnice, Jana Pavlović iz Svrljiga, Jelena Spasić iz Pirota, Nina Stanković iz Leskovca i Tara Popović iz Niške Banje.

Republičko takmičenje "Književna olimpijada" organizuje Ministarstvo prosvete i Društvo za srpski jezik i književnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ЦСКА

    00:17 // 27. 5. 2021.

    Поени на такмичењу се освајају. Не прикупљају се.

  • Smuk

    12:35 // 26. 5. 2021.

    Vaanvremenska deca ! Zahvaljujući njima vraća mi se vera u ... decu ! Ako se po jutru dan poznaje - biće to pravi ljudi , čoveci bre !
    Što reče pok. Patrijarh Pavle : "Najteže je biti čovek - medju ljudima" !
    Učite deco, učite i ne budite poput nas starijih i starih !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: