Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:32, 26. 10. 2012.

| Društvo

Gimnazijalci protestuju u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
protest.jpg

Učenici Gimnazije "Bora Stanković" okupili su se danas ispred škole koja bez obzira na nekoliko rokova i dalje nije renovirana, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo što već godinu dana nastavu pohađaju kao "podstanari" po drugim školama.

Njima su se u protestu pridružili roditelji i profesori ove škole. Inače, radovi na završetku Gimnazije po rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića kasne jer sredstva iz Nacionalnog investicionog plana nisu uplaćena izvođaču radova.

Kako se čulo na skupu od načelnika Pčinjskog okruga Budimira Mihajlovića koji se obratio učenicima i zamolio ih za malo strpljenja novi rok za završetak radova na jednoj od najstarijih obrazovnih ustanova na jugu Srbije je decembar ove godine.

Predstavnici đačkog parlamenta istakli su da na ovaj način žele da upute apel nadležnim ministarstvima, da što pre reše ovaj problem.

Radovi na adaptaciji škole počeli su 25.oktobra 2011. godine, a rok za završetak bio je 120 dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra

    12:03 // 6. 11. 2012.

    Ljudi,samo bih volela da provedete jedan dan u školi u kojoj pohađamo nastavu, bez adekvatnog osvetljenja, wc-a koji predstavlja izvor zaraze, sale za fizičko koju možemo da koristimo samo ako nam se ne poklapaju časovi sa Tehničkom...e onda biste shvatili da svrha protesta nije izostajanje sa nastave, niti bilo kakva politička obojenost! Naslušali smo se gnusnih i neprimerenih komentara a jedino sto želimo su naša prava, među kojima je i ovo da pohađamo školu koju smo upisali.

  • Vesna

    08:09 // 30. 10. 2012.

    Draga Milice, svaka skola je obrazovana ustanova u kojoj bi ucenici trebalo da se edukuju. A Obrazovanje i kultura jednog coveka se ogleda u njemu samome a ne u tome da li je jedna skola elitna ili nije. Nije na mestu da potcenjujes druge skole. Ja sam bila djak gimnazije "Bora Stankovic" verovatno mnogo pre nego si se ti i rodila, i mogu da ti kazem da mogu vise da budem ponosnija na svoje vreme u skoli nego ti na svoje. Moja gimnazija u to vreme nije bila iscrtana grafitima onih "elitnih" djaka koji su je dotle (naravno i zub vremena) i doveli.
    Demonstracije djaka, profesora i roditelja, ali isto tako i podrska drugih skola koji nemaju "elitne probleme" su na ulici jer ne zele vise lazi vranjskih politicara, lopova i ucenjivaca.
    I ja ih podrzavam zato sto su digli glas, a ne zato sto su ucenici "elitne" skole. Elita pokazuje rezultate bez obzira na ime skole :)

  • vranjanac

    10:35 // 27. 10. 2012.

    Pa kad ste takva "ELITA" sto ne smenite direktora,koji je tu vec 20+ godina? Molim ,a sta VAMA pripada ? Skola? Da ste tako edukovana "elita",znali bi da svaka gradjevinska kompanija ima pravo da prolongira rok za izgradnju,i za tako nesto placacae penale.Ali,naravno vas "elitČine" to ne zanima.Ipak je bolje sesti u 1 od 36 kafica u bliyini vase "elitne skole" i popiti kaficu,zar ne deco ?
    E moje Vranje.E moja elito....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: