Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 30. 8. 2021.

| Društvo

Gimnazijalka iz Vranja najbolja na međunarodnom konkursu ilustracija “Mi smo Dostojevski”

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vedrana Gačić - Gimnazija Vranje
Dobila priznanje kao predstavnica Srbije; foto: Gimnazija "Bora Stanković"

Učenica vranjske Gimnazije “Bora Stanković” Vedrana Gačić pobedila je na Međunarodnom konkursu ilustracija “Mi smo Dostojevski” koji je Ruski dom organizovao povodom 200. godišnjice od rođenja Fjodora Dostojevskog. Na konkursu je bilo moguće učestvovati naprevljenom ilustracijom samostalno odabranog dela ruskog pisca u formatu po želji, a Vedrana je ilustrovala priču ,,Malьčik u Hrista na ёlke”.

Strip - Vedrana Gačić Ilustrovala ređe poznatu kratku priču Dostojevskog ,,Malьčik u Hrista na ёlke"; foto: Gimnazija "Bora Stanković" Na konkursu su učestvovala deca iz celog sveta, a Vedrana je priznanje dobila kao predstavnica Srbije, a u procesu stvaranja je, kaže, jedino bilo teško odabrati jedno delo Dostojevskog.

Moj rad predstavlja vrlo lepu, ređe poznatu kratku priču Dostojevskog ,,Malьčik u Hrista na ёlke”. Ova priča me je posebno inspirisala i odmah sam je zamislila kao strip, osmislila sam razvoj radnje stripa te ilustrovanjem i odabirom relevantnih delova teksta tu ideju realizovala. Drago mi je što taj rad sada, precizno kao što to čini bazično delo Dostojevskog, prati želju ovog velikog pisca da probudi savest u ljudima i pomaže da svet posmatramo očima deteta - kaže učenica.

Konkurs je, dodaje, iziskivao spoj konceptualnog razmišljanja, originalnosti i individualnog talenta, a kanditati su trebali da zadovolje visoke standarde i pokažu poznavanje dela Dostojevskog na kreativni način.

Pobednici na konkursu koji se završio 26. avgusta će dobiti specijalne nagrade Ruskog doma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: