Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 4. 9. 2018.

Ginekolozi nerado daju upute, a u KC Niš odbijaju da uklanjaju kondilome

klinicki centar Žene koje imaju kondilome, osim sa bolešću, suočavaju se sa užasom zdravstvenog sistema; foto: JV

Iako u Srbiji, prema podacima Instituta za javno zdravlje "Batut", svakodnevno najmanje jedna žena umre od raka grlića materice, one žene koje otkriju manifestacije virusa koji dovodi do raka - kondilome, suočavaju se sa problemima. Prema svedočenjima na desetine njih, ginekolozi iz gradskih zdravstvenih ustanova ih upućuju kod privatnika, iako u Kliničkom imaju pravo da se leče besplatno.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • gde je tu pecat

    13:48 // 4. 9. 2018.

    a odakle pacijentima kondilomi?

    • ja

      14:47 // 6. 9. 2018.

      Smarate vise sa tim pecatom!

  • Vesna Đorić

    11:29 // 4. 9. 2018.

    Neka se oglasi gospodin dr.Zoran Radovanović povodom ovog dešavanja na klinici ginekologije, odnosno neka da izjavu o tome šta je preduzeo.

  • Mara

    10:26 // 4. 9. 2018.

    Bruka.jadan ovaj narod.Zato i nestajemo polako.

    • qgo

      17:47 // 4. 9. 2018.

      Sve u tekstu je istina ali fali jedan podatak. Ne zelim da branim doktore samo da se zna da je nekima od njih placena specijalizacija i obuka za uklanjanje kondiloma a neki su to morali sami da plate. Elem, oni koji su sami placali svoje usavrsavanje, na klinici ne zele to da rade (jer formalno, oni zvanicno nisu kompetentni za to) vec rade samo kod privatnika. A neki su jednostavno namcori...

  • Petar

    10:54 // 4. 9. 2018.

    Ovaj Dr Bojan, dir. GAK-a Niš, je jedan od onih direktora koji će tu biti doživotno, jer funkcioniše po principu "ne traži ništa, ne trebuj ništa, ne postavljaj nikakave zahteve" upravi Kliničkog centra Niš, i mesto ti je garantovano !!!

    • Jelena Grozdanovic

      03:33 // 9. 9. 2018.

      Gresis.

  • sale

    11:25 // 4. 9. 2018.

    To je zato sto doktori rade sta hoce,kada bi dobili otkaz ili zatvor za kriminal ne bih tako se ponasali.

  • djole

    11:26 // 4. 9. 2018.

    A koja sankcija doktoru moze da bude od direktora doktora kolege,naravno blaga,zato se tako bahato i ponasaju.

  • Mara

    12:05 // 4. 9. 2018.

    Poštovani dr Lukić, za slučaj da je Vaš odgovor "ne radi aparat", ja bih Vas upoznao da Vam aparat nije u funkciji više od tri godine. Da li Vi vidite nešto čudno u tome što aparat na eminentnoj klinici ne radi tri godine?

  • Milena Stankovic

    14:45 // 4. 9. 2018.

    Ljudi ovo je samo deo desavanja koje su karakteristoce za GAK. Drzava radi na podizanju nataliteta, ali nedaj boze neka zena da ode na porodjaj tamo, ponasaju se kao divljaci, bezobzirno, zene prolaze kroz pakao prilikom poradjaja a sve zaslugom ginekologa GAK, cast sa retkim izuzecima. Kada zene koje iskuse tako nesto retko se odlucuju da ostanu ponovo u drugom stanju a sve zaslugom ginekologa.

  • Prof

    23:01 // 4. 9. 2018.

    U zdravstvu se nesto strašno dešava.Nisam bila odavno a kad sam počela da idem ,šokirana ..Nisu obezbedjeni osnovni higijenski uslovi
    Tretman pacijenata je katastrofalan u svakom pogledu.Osecate se kao da ste na traci: srecni ste ako vas lekar pogleda eventualno dodirne a traka nije brisana nikada.Za to ne treba mnogo ni para ni truda.Ko je kriv?Naravno onaj ko radi na tom mestu.Sramota !

  • Mara

    12:01 // 4. 9. 2018.

    Poštovani dr Lukić, pošto ste tako efikasni revnosni u kažnjavanju, molio bih da nam kažete putem ovog istog medija, kao nastavak teme u narednom broju, zašto ne radite uslugu laparoskoposke histeroskopije, koja je inače predviđena šifrarnikom RFZO? Ako niste upoznati, pacijentkinje odlaze u privatne klinike u Beograd, Novi Sad, Suboticu... pa verovatno i u našem gradu kako bi dobile ovu uslugu.

  • Posmatrac

    18:31 // 4. 9. 2018.

    Ovo je za svaku osudu i zakonsko kaznjavanje! Treba istraziti i otkriti sve one "lekare" koji se tako ponasaju i oduzeti im licence za rad! A, svim roditeljima jasna poruka- VAKCINISITE decu protiv HPV virusa, pa ce bar ona biti zasticena pre nego sto pocnu da stupaju u seksualne odnose. Ta vakcina je prakticno vakcina protiv raka koji se moze javiti, pa se ne igrajte sa sudbinama svoje dece.

  • Toma

    11:28 // 5. 9. 2018.

    Ako sve radi kao što Lukić kaže da je aparat tu i da radi, neka kaže koliko je intervencija izvršeno za te 3 godine. Tako ćemo lako da vidimo da li istinu govore pacijenti ili lekari. Jasno je da bi svaka žena radije izvršila identičnu lasersku intervenciju preko Fonda nego da daje 150e.

  • Užas

    19:24 // 5. 9. 2018.

    Odnose se prma Pacijentima kao prema sirotinji Raji.Svima je samo novac u očima.

  • Cupka

    21:15 // 5. 9. 2018.

    Da. Ovo je zabrinjavajuce. Meni je u privatnoj ordinaciji 2016 g. ustanovljen HPV, sa losim papa testom bez napisane grupe koja je. Naravno, odmah panicno vacarenje da se radi biopsija itd.. Svi rezultati nisu bili oveteni od dr koji me je gledao. Ordinacija prljava, a zakazuju zene na 15 min. Odradila sam novi pregled u Leskovcu sve je bilo u redu. Organizovani kriminal. Cuvam jos nalaze

  • Sasa

    10:26 // 4. 9. 2018.

    Mog kolegu su upucivali na privatnu kliniku jer je navodno za drzavnu prvi sledeci termin je bio za nekoliko meseci. Trazio je potvrdu da intervencija ne moze da se uradi u roku od 30 dana, na koju ima pravo ne bi li refundirao troskove lecenja kod privatnika. Nisu zeleli da mu daju, i posle puno ubedjivanja su mi zakazali intervenciju te iste nedelje. Termina ima, ali ima i zloupotrebe polozaja!

  • Zena

    10:40 // 4. 9. 2018.

    "...još više zabrinjavaju svedočenja žena kojima su privatnici dijagnostikovali kondilome, a da im je kasnije u Domu zdravlja, gde su tražile mišljenje drugog lekara, rečeno da ih zapravo nemaju..."

    ISTINA.

    Isti slucaj u privatnim klinikama sto se tice grupe sekreta, pp testa, uz nalaza. Oni uvek "nesto" nadju i odmah ponude lecenje....

    • Cupka

      22:07 // 5. 9. 2018.

      Istina! Licno iskustvo, ne mozez izbeci. Moras u drugi grad na nove nalaze. Agonija. Nadam se da neko iz ministarsva ovo procita.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: