Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 22. 11. 2022.

Glavna niška železnička stanica zaboravljena, zapuštena i zarobljena u prošlom vremenu

železnička niš 32 “Voz Beograd - centar stoji na prvom koloseku i polazi odmah”; foto: JV / Tamara Radovanović

Stari ćirilični natpisi na zatvorenom bifeu i kafani, komadi razbijenog stakla, stare reklame i zavese, bare zbog kojih je teško prići klupama i nekoliko putnika koji čekaju polazak za Beograd - slika je glavne železničke stanice u Nišu. Tu je i zarđala lokomotiva koja se, kao istorijski eksponat, jedva vidi od šiblja, okružena smećem.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • dr Jakov Zlatar

    11:55 // 22. 11. 2022.

    Od nekada velikog železničkog čvora, koji je bio važna karika na saobraćajnoj karti Evrope, ostala je pustoš, stecište beskućnika, sa samo 3 i to putnička voza(tarifa putničkog voza:staje na svakoj stanici) do Beograda. Još samo lokomotive stranih operatera se parkiraju ovde u očekivanju vozova koje će vući, dakle sada je to tehnička železnička stanica. Slika napredne Srbijwe i "zlatnog doba.

  • Sale

    15:03 // 22. 11. 2022.

    To se treba izmestiti na Crvenom krstu da bude glavna

    • Milos

      15:28 // 22. 11. 2022.

      koja je poenta izmestanja stanice? gde god da je, zeleznica se jako slabo koristi jer je u katastrofalnom stanju

  • Milos

    15:27 // 22. 11. 2022.

    vise nego zalosno. Pored ove zeleznicke haos kad padne kisa, djubre svuda, zgrade nicu a ne razvija se grad... nema segmenta razvoja grada da je kako treba, i posle se cuje "moj Nis, najlepsi grad, nema lepseg..". Jedan prijatelj iz Kanade kada je dosao i prosao pored glavne pijace rekao da ga taj potez podseca na Kairo.

  • Раде

    16:13 // 22. 11. 2022.

    Вама из jужних вести, наjвише сметаjу натписи коjи нису на латиници

  • Прле

    16:50 // 22. 11. 2022.

    Шта то фали ћирилици, зашто вам смета? "Стари ћирилични натпис"...па то је званично писмо РС! Да станица не ваља...то стоји, али то требају Железнице Србије да се питају.

  • Predrag Cvetanović

    16:50 // 22. 11. 2022.

    Nije rečeno da je podzemni prolaz postao javni WC.Nije rečeno da je
    ŽS postala ruglo grada i slika propale Srbije,zajedno sa ostalim stanicama i čitavom prugom.Nije rečeno da vozovi u dolasku neograničeno kasne.Nije rečeno da putovanje do BG traje kao i na otvaranju pruge u 19.v.Meni ŽS liči na staru osobu zaboravljeni od dece koja nikako da umre.Tužno gleda Baba Milka!

  • Petar

    17:22 // 22. 11. 2022.

    Jeste ruglo, ali polako, razvijace se zeleznica i kod nas. Kad tad, i onako zaostajemo za svetom 30tak godina u svemu. Slazem se da izgleda kod pijace kao divljina, i sramota me. Izgleda gore od Kaira..mnogo smo prljava nacija. Smeće nas zatrpava. Dalekko smo od sveta.

  • Gaga

    17:39 // 22. 11. 2022.

    Nis,u sklopu resenja zel.cvora treba da ima dve zel.st.:Nis-sever(C.krst)i Nis-jug,ovu postojecu;pored njih ,dve manje,lok.autob.st.Umesto toga mi

  • Gaga

    17:43 // 22. 11. 2022.

    ...mi imamo ovo ruglo,kombinaciju deponije,otpada st.gvozdja i dzungle amazonske!A stare parnjace,umesto da su ocuvani muzejski exponati,propadaju...

    • qgo

      19:14 // 22. 11. 2022.

      Pre nekih petnaestak godina pokusao sam da pokrenem akciju izgradnje muzeja parnih lokomotiva u Nisu. Niko od nadleznih nije hteo ni da me saslusa.

    • Auttrikter

      19:18 // 22. 11. 2022.

      Najkulturnija madju nama, vecnica za kulturu, Andrijana,napravice muzej lokomotiva ! Samo da nadje vreme,mnogo radi, pa nemoz da postigne !

  • Ljuba Slavković da se vrati

    18:44 // 22. 11. 2022.

    Sad kad je pruga uzmeštena iz grada , može da se baci na sredjivanje železničke stanice , pokretne stepenice, kasete za prtljag, čekaonice prve i druge klase, kolica za prtljag i takooo...

  • Alex

    20:35 // 22. 11. 2022.

    Kada ste vec kod zeleznice mozete da napravite prilog o rekonstrukciji pruge od Prokuplja do Merdara. Cuvena firma Bauvezen koja je rekonstruisala niski Trg je dobila posao, skinula sine i pragove na 3km pruge i tu su stali radovi jos pre 2 godine. Koliko se prica firma je otisla u stecaj. A pruge vise nema

  • MilosNis

    21:13 // 22. 11. 2022.

    Pocetak kraja ove stanice je poceo pre 40 godina, ne treba trositi reci. Naisplativiji kopneni transport na planeti Zemlji je zeleznicom, osim u Srbiji naravno. Pogledajte prihode i rashode zeleznice pa cete sami zakljuciti odakle primaju plate vec decenijama, kao i ovi iz EPSa i ostale budzetlije. Najveca stopa alkoholicara medju zaposlenima je na zeleznici, proverite ovaj podatak slobodno!

    • dr Jakov Zlatar

      09:19 // 23. 11. 2022.

      Dakle, pre 40 godina, otprilike je napravljena moderna, za tadašnje prilikeželeznička stanica. U depou 10 modernih dizel lokomotiva,koliko ih sada nema na celoj ŽS. Iz Niša, prema Beogradu, voz na 2 sata, ka Atini, Minhenu, Sofiji i Istambulu po 3 voza dnevno, Ka Baru i Splitu u sezoni redovno idu vozovi, a iz Beograda veza ka Rijeci zadru i Puli. jel to bilo propadanje? Miloše, mali si još

  • Smuk II

    22:03 // 22. 11. 2022.

    Već je postalo glupo tj. imbecilno čitati bilo kakve vesti iz "grada" Niša ... jedino čitaju i komentarišu oni koji su iole obrazovani i imaju kompjutere !
    Čudi me da nema komentara iz Dudulajce, Krajkovac , Prosek, Sićevo , Mezgraju , Kravlje, Kamenicu, Rautovo, Jelašnicu, Barbeš, Brijanje, Hum, Čukljenik, G. i D. Studenu ,Balajnac, Leskovik, Barbeš i ... dodajte komentatori, još neki grad !

    • Nislija

      09:19 // 23. 11. 2022.

      Kad kazes Brijanje, da li mislis na Donje ili Gornje?

  • Марко

    09:59 // 23. 11. 2022.

    Хоће ли неко да ми објасни зашто су укинути путнички возови до Пирота "због реконструкције" а теретни пролазе неометано? Никакву рекламу немају, нема популаризације путовања железницом, а имају гомилу "канцеларијских менаџера". Међутим, видим да је овде од кључног значаја за аутора текста што су натписи на ћирилици. Тешка окупација.

  • Železničar

    10:26 // 23. 11. 2022.

    Izbacimo tramvaji sad je red na železnicu

  • Dragan

    06:31 // 7. 12. 2022.

    Slika i prilika naprdne vlasti...ekonomski tigar da se za zelen bor dohvati,on bi se osusio...pitam se gde ce biti svecanost kod potpisivanja ugovora 22. decembra za brzu prugu...sve podseca na onu pricu da je razanj postavljen,a zeca nema nigde...napredno u propast...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: