Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 9. 8. 2018.

| Društvo

Glumci ga optužuju za špijuniranje, komentariše maloletnice, a SNS ga predlaže za direktora

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
pozorište lutaka
"Privremeno rešenje" postaje "konačno"?; foto: googlemaps

Uprkos protestu glumaca zbog spornih kamera, neadekvatnoj biografiji i obrazovanju, ali i lascivnim komentarima koje upućuje maloletnicama, članovi Odbora za imenovanja ispred stranaka iz vlasti, ocenili su da je dosadašnji v. d. direktora niškog Pozorišta lutaka Miljan Milenković najkompetentniji da zaduži direktorsku fotelju u naredne 4 godine. Ipak, konačna odluka je na gradskim odbornicima.

miljan milenkovic Milenković upućivao lascivne komentare maloletnicama na Fejsbuku; printskrin: Facebook/Miljan MilenkovićOd 7 kandidata za direktora Lutkarskog pozorišta u Nišu, među kojima su bila i 2 doktora nauka iz oblasti kulture, kako kaže članica Odbora za imenovanja i odbornica Radmila Popović, Odbor je odlučio da Skupštini grada kao predlog pošalje profesora fizičkog vaspitanja Milenkovića.

Za mene je to potpuno neverovatno i nedopustivo. Za ovih 6 meseci, koliko je dosad bio u v. d. mandatu, on ničim nije zaslužio postavljenje za direktora. Ako je on u toku noći spreman da u v. d. mandatu, svuda po svojoj ustanovi postavi kamere, onda šta možemo očekivati. Na takav nejasan način i bez ikakvog komentara to radi, onda šta možemo očekivati u mandatu? - pita se Popovićeva.

Popovićeva dodaje da su svi članovi Odbora za imenovanja, sem nje, glasali za njega.

Međutim, odgovor na pitanje po čemu je Milenković kompetentniji od ostalih kandidata, novinari Južnih vesti nisu dobili od predsednika Odbora Ivana Jovanovića (SNS), jer se nije javljao na telefon.

Podsetimo, novembra 2017. na predlog SNS, Odbor za imenovanja odabrao je profesora fizičkog i odbornika Opštine Medijana Miljana Milenkovića. Njegova sporna biografija izazvala je kontraverze u javnosti, a u Odboru su tada govorili da je on samo "privremeno rešenje".

Na prethodnom konkursu za direktora Pozorišta lutaka, Milenković se nije kandidovao. Jedini kandidat bio je Miladin Milanović, koji nije "prošao" Skupštinu grada, jer je, kako je tada rekao predsednik Odbora za imenovanja, imao spornu dokumentaciju. Nakon toga konkurs je poništen i raspisan novi, a odbijeni Milanović je najavio tužbe protiv svih zbog kojih njegova kandidatura nije prošla.


“Zbog kamera koje snimaju decu treba da bude prijavljen, a ne nagrađen foteljom”

kamera u pozoristu Popovićeva je "kao majka i građanka" zabrinuta zbog kamera koje pokrivaju prostor gde se deca presvlače; foto: čitalacPopovićeva kaže da je zgranuta i veoma zabrinuta zbog kamera koje pokrivaju prostor u kojem se, između ostalih, presvlače i deca. Ona dodaje da je i njeno dete koristilo te prostorije kada je glumilo u jednoj predstavi i ističe da moraju da budu “zaštićene od javnog oka”.

Ja kao majka, kao građanka, kao neko ko vodi svoju decu tamo, mogu samo da budem zabrinuta. Moj sin je učestvovao u predstavi koja je organizovana u jednoj glumačkoj sekciji. On je koristio taj prostor. Na to bi moralo da se reaguje nekakvom prijavom, a ne da se to nagradi postavljenjem za direktora - rekla je Popovićeva.

Glumce Pozorišta lutaka u Nišu, kako sami kažu, preko noći su dočekale kamere ugrađene svuda po ovoj kulturnoj ustanovi, čak i tamo gde se oni presvlače i šetaju goli. U obezbeđenju kažu da se oko postavljanja kamera sa njima niko nije ni konsultovao, niti znaju ko ih kontroliše, a direktor nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.


Maloletnice i Fejsbuk

Roditelji koji su se već zabrinuli zbog kamera koje je Milenković postavio u prostoriji gde se maloletnici svlače, ukazuju na problematičan odnos prvog čoveka Lutkarskog pozorišta prema devojčicama, njegovim bivšim učenicama.

maloletnice Na neprimeren način Milenković poziva maloletnicu u "njegovo" pozorište; printskrin: Facebook

Naime, izvori Južnih vesti koji su želeli da ostanu anonimni dostavili su redakciji printskrin fotografije maloletne devojčice, kojoj je Milenković bio profesor. Ispod devojčicine fotografije, Milenković je prokomentarisao “Lutka za moje pozorište!”.

To je samo jedan u nizu sličnih neprimerenih komentara koje je v. d. direktora Lutkarskog pozorišta i nekadašnji prosvetni radnik upućivao 16-godišnjakinji.

Milenković se nije javljao na telefon novinarima Južnih vesti, niti je odgovorio na poruku sa pitanjem da prokomentariše lascivne poruke upućene maloletnoj devojci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Andrija

    10:10 // 11. 8. 2018.

    Sramota za redakociju juznih vesti na ovako sramotnim objavana. Ovo je klasicno politicko napakovanje svakojakih gluposti. Kako skloniti coveka sa pozicije koje objavlja nego preko glupih objava novinara.

  • Mara

    22:50 // 9. 8. 2018.

    Sramota.

  • Peki

    19:48 // 9. 8. 2018.

    O Boze kakvi komentari upuceni ucenici!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: