Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 20. 12. 2011.

| Društvo

Glumci traže smenu direktorke pozorišta

Autor:D. K.Izvor:Južne vesti
pozoriste nis

Četvoro glumaca niškog Narodnog pozorišta zatražilo je smenu i kažnjavanje upravnice Biljane Vujović, nakon što je otkazala predstavu „Poslednja bitka Konstantina Velikog“ čija se premijera očekivala ovih dana.

Glumci tvrde da je razlog otkazivanja njihove predstave revanšizam, jer je neko na fejsbuku kritikovao predstavu „Istina“ koju je Vujovićeva režirala, a ona je za to njih osumnjičila. Međutim, Vujovićeva ističe da su glumci sami krivi što su ostali bez predstave, jer je nisu uradili kako treba.

Prvak niškog pozorišta Aleksandar Mihailović kazao je na konferenciji za novinare da je sve bilo spremno za premijeru te da su bili zaprepašćeni njenim otkazivanjem.

- Upravni odbor je izglasao sredstva od oko 650.000 dinara za ovu predstavu što je skroman iznos za ovakav projekat. Međutim, samo dan nakon sednice Upravnog odbora, upravnica nas je SMS porukom obavestila da predstave neće biti. Smatramo, da je ovo još jedan u nizu bahatih postupaka upravnice zbog čega smo zatražili da bude smenjena – kazao je Mihailović.

Aleksandar Marinković, koji je i član nadzornog odbora Narodnog pozorišta, istakao je da ovo telo nema uvida u poslovanje ove kulturne ustanove.

- Svaki naš zahtev da vidimo dokumenta o poslovanju pozorišta je odbijen. Tražili smo da vidimo koliko upravnica troši na reprezentaciju i na putovanja ali uzalud. Samo smo nakon ovih zahteva bili još više šikanirani – navodi Marinković.

Međutim, Biljana Vujović ističe da ona kao upravnica ima pravo da oceni šta zaslužuje da se pojavi na pozorišnoj sceni.

- Imala sam razloga da posumnjam u taj projekat i povukla sam ga što je moje pravo, naročito u situaciji kada u pozorištu nema dovoljno para. "Predstava o Konstantinu" biće pripremljena za sledeću godinu ali to će biti ogroman, kvalitetan projekat u kojem će učestvovati ceo pozorišni ansambl – kaže Vujovićeva.

Glumci koji su ostali bez predstave, zahtev za smenu Vujovićeve uputili su i gradskim strukturama, ali za sada se niko od njih ovim povodom nije oglasio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gavrilo Teodor

    07:48 // 3. 1. 2012.

    Red je da ode, da se više ne reklamira na TV
    umišljajući da je lepa i pametna. Njenim smenjivanjem ćete joj pomoći da se oslobodi kopleksa i probudi.Za dobro pozorišta i malobrojne pozorišne publike.

  • Buca Petrovic

    21:07 // 24. 12. 2011.

    Cekajuci da se upali zeleno svetlo za pesake zapazih preko puta natpis na zgradi "NARODNO pozoriste NIS" u sredini a sa leve strane na ogromnom bilbordu na zgradi,Didie Drogba dribla i reklamira pepsi. A sa desne strane isto to radi Henry Anree. Gle,pomislih,nova kladionica. Ali bode mi oci ono u sredini"NARODNO pozoriste...". Kako to da na zgradi koja je zasticen spomenik i nesme se narusavati fasada"igraju" Drogba i Anree sve u 16 aaaa...pomislih,BILJA BAJKA "IZASLA" na kladionici! Eee,kad je potrosila "dobitak" sad je "ORION" na desnoj strani. Dali uopste neko iz zavoda za zastitu spomenika vidi to.Velike su pare u "FUDBALU"!!I da li SME da Nusica,koji je u lektiri u svim skolama ove zemlje sme da "potpise" ispod one nakaradne predstave ili MORA da napise- po motivima knjige B.Nusica-5-co

  • Laza

    21:36 // 23. 12. 2011.

    A da se postavi i pitanje - koliko puta su igrane Celija i Bernarda Alba? Ta remek dela umetnosti?!? A Sekspirova 'Bura' je tek bilo ponizenje gledalista... O poslednjoj predstavi i da ne pricam - to je lutkarsko pozoriste... Ali osnovni problem je sto NP Nis nije alternativno pozoriste vec NARODNO te prema tome mora da neguje klasicni repertoar i savremeni repertoar ali klasicno procitan a ne da se prave sexualne perverzije na sceni i govori da je to Nusic!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: