Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 18. 11. 2013.

| Društvo

Glume na 7 jezika povodom dana škole

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Stevan-Sremac.jpg
Đaci Gimnazije "Stevan Sremac" bili su Vladislav Petković Dis, Stanislav Binički, Bora Stanković, Branko Miljković...

Najstarija niška gimnazija "Stevan Sremac" počinje obeležavanje 135 godina postojanja predstavom "Bio jednom jedan vremepolov" koja će vešeras u 19 sati biti održana u svečanoj sali Gimnazije.

Prema scenariju koji je napisalo troje đaka iz filološkog odeljenja, više od 20 učenika glumiće na 7 stranih jezika koji se uče u ovoj školi: latinskom, engleskom, francuskom, nemačkom, ruskom, španskom i italijanskom.

- Kroz sve scene publiku vode dva glavna lika Bane i Mare, srpske verzije Bernija i Martija iz legendarnih filmova "Povratak u budućnost", koje vremeplov vodi u različite avanture kroz različite vremenske periode i razne zemlje - piše u opisu predstave.

Oni na svom neobičnom putovanju sreću mnogobrojne istorijske likove: Napoleona, Betovena, Dostojevskog, Cezara, Don Kihota, Šekspira... Učenici obećavaju da će se publika uz ovo putovanje kroz vreme "nasmejati do suza, dobro zabaviti i setiti se velikih imena svetske književnosti i kulture".

Cele nedelje uoči 23. novembra, kada je pre 135 godina ukazom kneza Milana Obrenovića u prvim danima po oslobođenju Niša osnovana ova gimnazija, biće posvećena obeležavanju značajne godišnjice. 

U utorak, 19. novembra, u svečanoj sali Gimnazije učenici će život i rad u školi predstaviti likovnim radovima i fotografijama na izložbi. Tada će biti prikazan i dokumentarni film učenika odeljenja IV/1, a đaci će se takmičiti u poznavanju prirodnih nauka.

U sredu, 20, novembra, u 19 sati, u holu Univerziteta u Nišu biće održano poetsko-muzičko veče "Sremčev Niš - ono naše što nekad bejaše".

Centralna proslava jubileja biće održana 22. novembra u 12 sati kada će u Narodnom pozorištu u Nišu biti održana svečana akademija

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša

    18:20 // 18. 11. 2013.

    A ko je taj "Berni"?! :-D Glavni likovi filma su Marti Mekflaj, dr Emet Braun i pas Ajnštajn.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: