Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 26. 9. 2013.

| Društvo

“Gluvi telefoni” gradskog rukovodstva

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
gradsko-vece234.jpg
Sednica Gradskog veća, arhivska fotografija

Pojedina niška javna preduzeća ne sarađuju sa upravama, a uprave sa većnicima, zaključak je sa današnje sednice Gradskog veća na osnovu diskusije većnika Miloša Banđura i načelnika Miodraga Breškovića.

Na sednici Veća strasti su se uzburkale kod 4. tačke dnevnog reda kada je trebalo usvojiti izmene izmene i dopune Plana o održavanje komunalne infrastrukture javnog zemljišta.

Načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković obrazložio je ovu tačku, ali pošto nije imao dodatne informacije koje je od njega tražio resorni većnik Miloš Banđur, otpočela je žučna rasprava.

bandjur Miloš Banđur, arhivska fotografija- Ovde gospodin Brešković maše nekim papirima o kojima ja nemam pojma i koje nisam nikada video, a uporno ga opominjem i stalno mu šaljem mejlove i zahtevam da o svemu što se odnosi na održavanje komunalne infrastrukture budem redovno izveštavan. Ni resorna Uprava nije znala da kaže o čemu se ovde radi. To je nemoguće i ne može da se desi da bilo koje preduzeće u gradu ne obaveštava Upravu, a Uprava resornog većnika - rekao je Banđur na sednici Veća.

Banđuru se u kritikama pridružio i većnik Srđan Vasković.

- Upravo ta netransparentnost i nesaradnja između Uprava i resornog većnika i u ovom slučaju Direkcije za izgradnju grada dovodi do toga da mi u septembru mesecu saznajemo da, ne što nismo rešili neke probleme građana, a mogli smo, nego da je ta pozicija u programu 0 - rekao je Vasković.

Načelnik Brešković je pojasnio da u predloženim izmenama koje je predstavio Gradskom veću nema detaljnije podatke koji se odnose na konkretne projekte koje je predložila Direkcija za izgradnju grada.

breskovic Miodrag Brešković, arhivska fotografija- Da ne ispadne da Uprava nije spremna, prosto Program ne sadrži tačne ulice koje će da se rade. Toga nema u programu - rekao je Brešković.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić nekoliko puta je zamolio većnike da “stišaju strasti” i na kraju je on pojasnio šta konkretno ova tačka dnevnog reda znači i naglasio da nije reč o asfaltiranju ulica, već o nekim drugim projektima.

Ipak, slaže se sa većnicima da saradnja i poštovanje procedura mora biti bolje.

- Podržao sam tu vrstu primedbi. Ta saradnja mora biti bolja i verovatno ću održati jedan kolegijum na kojem ćemo raspravljati zbog čega ta saradnja izostaje i kako može da se popravi - zaključio je gradonačelnik Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    19:00 // 1. 10. 2013.

    Miloš je pogodio suštinu! U Direkciji za izgradnju je leglo korupcije. Brešković iz URS-a je samo jedan pipak te hobotnice. Sumnjivo je to da se Perišić tek sada setio da podrži svog većnika iz SNS-a.

  • tmujo

    18:16 // 27. 9. 2013.

    samo transparentnost u radu obezbedjuje i zakonito poslovanje,svaka cast vecniku Bandjuru koji je spreman da menja lose navike a time i poboljsa rad gradske vlasti,da su radili dobro nebi bili gde smo

  • Stari Palilulac

    12:51 // 27. 9. 2013.

    Dobra stara razradjena kombinacija, napraviti sto vecu pometnju pa loviti u mutnom, i kada neko zeli da prikaze surovu realnost bude napadan sa svih strana, svaka cast Milosu na hrabrosti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: