Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 6. 2. 2021.

| Društvo

Godinama čekajući nadležne u neasfaltiranoj niškoj ulici, stanari sami posipaju grebani asfalt

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
ulica
Jezero posle kiše; foto: M. Đ.

Od kad je napravljena Ulice Bore Đorđevića Kokana u niškoj Opštini Pantelej njeni stanovnici tokom kiše gaze po blatu, a kada je suvo, kažu da ne mogu da otvore prozore zbog prašine. Iako je ova ulica na samo par kilometara od centra grada, kažu da niko od nadležnih ne obraća pažnju na taj kraj, pa su počeli i sami da prosipaju grebani asfalt. Iz Opštine Pantelej navode da su sagledali problem, pa uvrstili ulicu u predlog prioriteteta, a konačnu odluku o asfaltiranju trebalo bi da donese Direkcija za izgradnju grada.

"Lakše je čamcem doći do kuće, nego kolima" - tako opisuje svoju ulicu Miloš Đorđević, a da bi izašli iz auta, kaže, potrebne su im čizme. ulica Teško je prolaziti kolima; foto: M. Đ.

Kad kiša pada ne može da se prođe uopšte. Oni svi pričaju ne može da se asfaltira, tesne su ulice, mi kažemo da nam ne treba bulevar, samo da ne gazimo više blato i da ne udišemo prašinu leti, ne možemo da otvorimo vrata i prozore, haos je. Blizu smo do crkve, to je 5 minuta pešaka do crkve, a ulice nisu asfaltirane, sramota – navodi Đorđević.

Dodaje da je kontaktirao gradonačelnicu Draganu Sotirovski i da mu je ona rekla da su te ulice problematične i da će doći da pogleda. Međutim, Đorđević ne očekuje njen dolazak, kao ni odgovor nadležnih, pa kaže da se stanovnici sami snalaze.

Ne znamo više kome da se obratimo. Jednom smo ja i moj rođeni brat sami naručili šleper da dođe sa nekim grebanim asfaltom i onda smo to mi sami plaćali, da malo popunimo rupe da možemo da prođemo, jer je haos i niko ništa ne obraća pažnju. Sledeće što ću ja da uradim je da napravim tablu Ulica Aleksandra Vučića, pa ću to da stavim na sred ulicu i napisaću - kakva vlast, takva i ulica – poručuje Đorđević.

Kuće su, dodaje, legalizovali i sve uredno plaćaju, a za to sve ne mogu da dobiju asfalt.

Iz Opštine Pantelej su na pitanja novinara Južnih vesti odgovorili da su razmatrali problem neasfaltirane ulice, ali da ne zavisi sve od njih.

Gradska opština Pantelej blagovremeno je sagledala i uvrstila u svoj predlog prioriteteta, koji po ustaljenoj proceduri dostavlja resornoj Upravi (za građevinarstvo, ranije Sekeretarijatu za investicije) i Direkciji za izgradnju grada Niša, koja je u konačnom nadležna za izradu godišnjeg Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta, odnosno komunalnu izgradnju i uređenje u koje spada i asfaltiranje ulica – navode iz Opštine.

Da li je Ulica Bore Đorđevića Kokana predviđena Programom za 2021. godinu, upitali smo i Direkciju za izgradnju Grada, ali već tri dana nema odgovora na postavljena pitanja.

Podsetimo, odmah iznad pomenute ulice nalazi se i Despotovačka ulica, koja je 40 godina bez asfalta i sa divljom vodovodnom mrežom. Nakon pisanja Južnih vesti, nadležni su obišli stanovnike te ulice i obećali rešenje problema.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vrežinac

    09:04 // 8. 2. 2021.

    Zaječarska ulica, naselje Donja Vrežina, Niš. Ovde se može, kad je kiša, proći samo troskokom, skokom s morkom, ribarskim čizmama ili čamcem. Slična je situacija i u Radanskoj ukici kod Tri solitera u opštini Pantelej, ulica koja postoji preko 50 godina! Užas!

  • Helena

    18:01 // 7. 2. 2021.

    Može li neko da kaže gradonačelnici da Loznička ulica ima sve moguće dozvole za izgradnju i ušla je u plan za asfaltiranje i ništa se ne dešava sa tim

    • Nišlija iz Čalija

      18:29 // 8. 2. 2021.

      Ulica Momčila Milovanovića u Čalijama takođe.

  • Dragan

    17:59 // 7. 2. 2021.

    U Lozničkoj još i gore, mi nemamo ni grebani asfalt,ali zato imamo sve dozvole za asfaltiranje a i dale se davimo u blatu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: