Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 27. 8. 2019.

| Društvo

Godinu dana građani Babušnice čekaju na novi asfalt

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Nema mašina, nema radnika
Nema mašina, nema radnika; foto: Lj. F.

Mukama stanovnika Ulice Borisava Stefanovića nema kraja - ni nakon više od godina od kako su građevinske mašine raskopale njihovu ulicu, ona i dalje nije završena. Iz Opštine Babušnica najavljuju sastanak sa izvođačem radova i predstavnicima Ministarstva privrede koji će se održati narednih dana, kako bi se problemi prevazišli.

Već nekoliko meseci radovi stoje, a više nema ni građevinskih mašina i radnika koji bi ohrabrili ljude da će doći kraj njihovim mukama.

Ipak, u Opštini Babušnica kažu da se radi na rešavanju problema koji je, po rečima predsednice Opštine Slađane Nikolić, nasleđen.

Projekat je nasleđen od Direkcije za izgradnju iz 2015. godine, koja je u međuvremenu i ugašena. Vrlo je površno urađen i sada građani imaju problema. Pokušavamo na sve načine da rešimo problem - kaže predsednica.

Šef odseka za privredu, lokalni ekonomski razvoj i životnu sredinu Milan Iskrenov objašnjava da je od početka radova projekat 2 puta menjan i da je bilo više problema. Problemi sa nivoom ulice Problemi sa nivoom ulice; foto: Lj. F.

Imali smo promenu nadzornog organa, prethodni je podneo zahtev za raskid ugovora, a u martu smo izabrali novog. Građevinska dozvola je sada menjana po 2. put, 1. put zbog lošeg promera vodovodnih cevi, sada zbog nivelacije ulice - objašnjava Iskrenov.

Problem sa cevima je rešen aneksom ugovora sa izvođačem, po kojem su njemu zbog dodatnih radova, poreski obveznici platili dodatnih 2,5 miliona dinara.

Ipak, tu nije kraj problemima - sada je sporan nivo ulice jer ne mogu da se nivelišu postojeći ulazi za garaže i dvorišta.

Došlo je do problema da ljudi ne mogu da izađu iz svojih garaža. Negde je korigovano gde je moglo, ali negde nije. Građani su se žalili, morali su opet da se rade geodetski snimci i odrađen je separat za građevinsku dozvolu - kaže Iskrenov.

Građevinska dozvola je po 2. put izmenjena u petak, 23. avgusta, a dokumentacija je prosleđena svim stranama i za sredu, 28. avgusta je zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva i izvođačem radova.

Dogovorićemo se oko nastavka radova i dinamikom završetka ulice jer ide kraj građevinske sezone. Radiće se opet aneks ugovora, biće sigurno viška i manjka radova - objašnjava Iskrenov.

Kako je definisano trojnim ugovorom između Opštine Babušnica i Ministarstva privrede, koji zajednički finansiraju radove, i izvođača radova, dodatne nepredviđene radove koji su nastali zbog greške u projektu, platiće poreski obveznici.

Vrednost radova na rekonstrukciji ulice je oko 26 miliona dinara, poslednji rok za završetak radova bio je 1. avgust, a nakon sastanka, biće poznat novi datum do kojeg bi stanovnici ove ulice trebalo da dobiju novi asfalt.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Milic

    18:49 // 27. 8. 2019.

    Gradjevinska dozvola menjana 2.PUT, 1. PUT zbog cevi.Aneksi za manjka i viska radova. Odredjen separat za gradjevinsku dozvolu, a problem je u nivelaciji. Pa ajde snadji se u svemu ovome. Vazno je da ce biti poznat novi datum za zavrsetak ulice, a sve ce platiti gradjani koji pate.Na kraju ce ulica biti zavrsena za 42. milona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: