Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:37, 24. 2. 2022.

| Društvo

Godinu dana od najava počela rekonstrukcija javnih toaleta u parku "Čair" i kod niškog Keja

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1645689524657
Toalet kod Keja bi trebalo da bude gotov za 60 dana; foto: T. T.

Nakon dva tendera počela je rekonstrukcija dva javna toaleta u Nišu. Direktor kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj kaže da su radovi na uređenju toaleta u parku Čair pri kraju, dok završetak rekonstrukcije toaleta ispod Tvrđavskog mosta očekuje u roku od 60 dana. Gradonačelnici se nisu dopala pitanja o toaletima, u odgovoru je navela šta bi drugo želela da je novinarka pita.

Direktor KLER-a Dušan Radivojević kaže da se sa rekonstukcijom dva potpuno devastirana toaleta, koji se nalaze u užem gradskom jezgru, krenulo istovremeno.

Toalet u Čairu je pri kraju, završni radovi su u toku, to je sada vrlo korektno i primereno toj lokaciji, jer je poznato da je taj toalet devastiran već dugi niz godina - kaže Radivojević.

1645689524668 Završni radovi na toaletu u Čairu; foto: T. T.Za toalet ispod Tvrđavskog mosta, nakon drugog tendera, rok za izviđenje radova bio je 25 dana od početka rekonstrukcije, Radivojević kaže da će, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, toalet biti gotov za 60 dana.

Najavljuje rekonstrukciju i ostalih javnih toaleta, za šta kaže da su predviđena sredstva iz bužeta.

O koliko je tačno novca reč, kao i koji su toaleti, nije precizirao.

Na pitanja o javnim toaletima gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije želela da odgovori, već izlagala šta ona misli da je novinarska vest.

U ovom trenutku toaleti su najmanje bitni, u ovom trenutku je najvažnije da mi imamo sjajan… Mislim, moram da primetim da vam je možda izlišno pitanje u trenutku kada se gradi akva park da me pitate za toalete, očekivala sam od vas kao ozbiljnog novinara da me pitate šta je sa Beogradskom kapijom i da je pre svega, posle mnogo godina, više od 20 godina otkrivena, što znači da svako ko prošeta do Zelene pijace, iako je to sada neuređen prostor može da pogleda kako izgleda begradska kapija naše Tvrđave koja gleda ka Beogradu, pošto Stambol kapiju imamo priliku da vidimo, to je novinarska vest uz ovo danas što radimo.

Novinarka: Dakle, nije započeta rekonstrukcija?

Sotirovski: Hvala Vam.

Podsetimo, nakon prvog tendera početkom prošle godine, ugovor za rekonstrukciju toaleta, vredan više od 6 miliona dinara, pripao je niškoj firmi Gramont inženjering, koja nikada nije započela radove. O tome da li je ugovor sa ovom firmom raskinut, gradonačelnica Dragana Sotirovski tada nije odgovorila, ali je najavila da će toaleti biti uređeni kada bude završen Trg kralja Milana. Na drugom tenederu posao vredan 4,3 miliona dinara dobila firma Bautehnika, još oktobra meseca prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    21:02 // 24. 2. 2022.

    Ne da ce klozete da naprave, ce gi izedu !

    • Zlobnik

      22:30 // 24. 2. 2022.

      @VAR tehnolog : A be bate ... svaka čas' za komentar !
      A još kad se izvežbaju ... ima gi i'cepe k'o svinje šušku !

  • Seljak

    16:19 // 24. 2. 2022.

    Te toalete beše Vučković bahati najavljivao za rekonstrukciju još za vreme Dinkića, ali se nemogu setiti na koju fotelju tada beše ovaj Palilulski preletačević.

  • Durlan

    12:50 // 24. 2. 2022.

    Svecano otvaranje pred izbore ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: