Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 5. 2. 2022.

| Društvo

Godinu dana od svečane probe stepenice ka Podzemnom u Nišu i dalje ne rade

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
stepenice
Nema promena ni posle godinu dana; foto: T. T.

Tačno godinu dana od svečane probe puštanja u rad pokretnih stepenica postavljenih u jednom od ulaza koji vode do Podzemnog prolaza u centru Niša, stepenice i dalje ne rade.

Jedan od događaja koji su obeležili 2021. godinu u Nišu jeste i poziv iz Kabineta gradonačelnice Dragane Sotirovski na svečano probno pušanje u rad pokretnih stepenica.

Nakon brojnih reakcija na poziv koji su poslali medijima i pitanja da li je probno puštanje u rad pokretnih stepenica događaj vredan najavljivanja i okupljanja, niko od nadležnih iz Kabineta se ipak nije pojavio, a potparolka je ovaj poziv pravdala servisnom informacijom.

Danas, godinu dana od probe, ulaz u prolaz u istom je stanju kao i pre svečane probe. stepenice I dalje ne rade; foto: T. T.

Kada je bilo pet meseci od probe iz Kabineta su rekli da su stepenice spremne za rad, ali da se čeka na zamenu nadstrešnica na ulazima u Podzemni prolaz.

Pokretne stepenice su popravljene i biće puštene u rad postavljanjem nadstrešnica koje se rade po nacrtu GAF-a kako bi elektronika bila zaštićena od atmosferskih padavina - rekli su tada u Kabinetu.

Još okobra prošle godine je bio raspisan tender za nadstrešnice, ali se nijedna firma nije javila. Ove godine je propao i drugi tender jer je ponuda jedine zainteresovane firme odbijena zato što je tražila veću cenu od procenjene.

Treći tender još nije raspisan, pa nije poznato kada će stepenice konačno biti u funkciji.

Do tada, građani će kao i do sada nogu pred nogu, polako utabanim stazama nepokretnih stepenica.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Šabac

    23:06 // 6. 2. 2022.

    Podzemni prolaz je napravljen pre skoro 30 godina (živeo sam u Nišu od rođenja do 2001) i mnogo vode je proteklo Nišavom i te stepenice nisu radile ni tada. Promenulo se mnogo vlasti u Nišu i problem je ostao isti. Tako da ne verujem ni skoro da će proraditi.

    • Misa Stambolac

      17:48 // 7. 2. 2022.

      Da,da. Tada si voleo cika Mileta i bratiju iz sps, sto je krala lokalne izbore a sad si ljubitelj najvece lopovske lokalne vlasti , Sabac, koja salje batinase drzavnim kolima na narod.Is iz Nis.

  • Shommy

    18:13 // 6. 2. 2022.

    A sto klima ne radi vec 4 godine i sto je neko krao struju a naplacivao uredno to nikom nista.Dok cute TRPAJ,to je njihova politika...

  • Kuzman

    10:54 // 6. 2. 2022.

    Od komentarisanja se ne menja vlast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: