Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:16, 4. 9. 2010.

| Društvo

Godinu dana udruženja "ZOO planet"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Udruženje "ZOO planet", koje je u gradu postalo prepoznatljivo po akcijama spašavanja životinja, naročito posle slučaja rode Bele, proslavilo je svoj prvi rođendan.

Analizirajući prethodnih godinu dana Dušan Stojanović, predsednik udruženja, smatra da su postigli dobre rezultate.

- Prva akcija, koja je ozvaničila početak rada našeg udruženja bio je "DEO ZOO PARK" na 3. Poljoprivrednom sajmu u Niškoj Banji, gde smo posetiocima omogućili da vide razne egzotične životinje i da saznaju nešto više o njima - kaže Dušan.

Ipak, u žižu javnosti prvi put u javnost su dospeli sa ružnom temom, kada su objavili da su u selu Međurovu kod Niša pronađeni preklani štenci koji su potom bili okačeni o drvo. Nakon toga u medije su dospevali kao "spasioci", a najbolji primer bilo je spašavanje mladunčeta rode koje je ispalo iz gnezda.

- Akcije zbrinjavanja povređenih životinja su među prioritetima u našem udruženju. Proteklih godinu dana smo zbrinuli dvadesetak izgubljenih, povređenih životinja i siročadi, uspešno smo pronalazili vlasnike za izgubljene životinje, povređene životinje i mladunce koji su ostajali bez roditelja smo odnegovali i nakon potpunog oporavka i osamostaljenja vraćali u prirodu - kaže Dušan. 

Među aktivnostima udruženja su bile i ekološke akcije, u kojima su učestvovali ili ih organizovali, edukacije u osnovnim školama o temama vezanim za životinje i upoznavanje dece sa određenim vrstama životinja.

- Kada rezimiramo proteklu godinu, od osnivanja naše organizacije, možemo slobodno reći da smo bili vredni, ali i da je rad koji smo uložili u naše akcije urodio plodom - kaže Dušan.

On je zamolio da objavimo i imena preduzeća i institucija koje su pomogle rad i aktivnosti udruženja "ZOO planet".

- Zahvaljujemo se Gradskoj opštini Pantelej, Upravi za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša, Veterinarskom specijalističkom institutu Niš, JKP "Gorica", JKP "Mediana", Zavodu za zaštitu prirode Srbije, Ustanovi "Pčelica", Internet novinama Južne vesti, Veterinarskoj stanici Pet Company, Pro Credit Banci, "Parku Prijateljstva", Poslastičari "Puslica" i firmama "Baja Komerc", "Mototehna", "Alegra" i "Gamis"

Detaljnije informacije o aktivnostima ovog udruženja možete pronaći na njihovoj Facebook strani.

Akcija vraćanja rode u gnezdo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: