Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 15. 5. 2021.

| Društvo

Godinu i po dana od početka rekonstrukcije otvoren Gradski park u Vranju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
IMG_20210515_125903
Svečano otvoren park; foto: MIlica Dejanović/JV

Sa probijenim rokom od čak 15 meseci, uz trubače, kulturno umetnički-program i mališane iz vranjskih vrtića, gradski park u Vranju svečano je otvoren danas, a otvaranju su prisustvovali i gradonačelnik Slobodan Milenković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Od oktobra 2019. vranjski park u centru grada ograđen je žicom zbog radova, pa su ga građani zaobilazili godinu i po dana. Prvobitni rok za završetak bio je februar 2020. godine, zatim je pomeren za jun te godine, pa još jednom do kraja građevinske sezone prošle godine, a poslednja licitacija bila je polovina maja ove godine.

Rekonstrukciju su obeležili prekoračenje svih rokova bez ikakvog logičnog razloga, nepredviđeni troškovi, nezadovoljstvo građana, ćutanje vlasti, menjanje projekta, a gradonačelnik Vranja na otvaranju parka izrazio je zadovoljstvo zbog završetka ovog, kako je rekao, veoma važnog projekta za grad Vranje. IMG_20210515_130324 Svečano otvoren park; foto: MIlica Dejanović/JV

Na radost svih nas, zajedno svedočimo početku nove epohe Gradskog parka. Nije bilo lako projektno uskladiti višefazno renoviranje parka. Da spojimo tradicionalno i moderno. Da sačuvamo dušu našeg parka iz davnih vremena, ali i da prostor oplemenimo novim sadržajima. Da otrgnemo od zaborava sećanja stara više od jednog veka - rekao je Milenković.

Za najmlađe Vranjance tu je obnovljeno igralište sa novim mobilijarom, a za nešto starije šahovski kutak. Obnovljena je i letnja scena, instalirana LED rasveta, a novi izgled dobio je i centralni plato ispred spomenika Borisavu Stankoviću.

Park je dobio i Muzički paviljon i fontanu.

Milenković se zahvalio Vranjancima na razumevanju i strpljenju, izvođačima radova i nadležnom ministarstvu na finansijskoj podršci i nesebičnoj pomoći u realizaciji projekta.

Dragi Vranjanci, parkovi su ogledalo jednog grada. Tako je svuda u svetu. Hajde da svi zajedno povedemo više računa o prirodi koja nas okružuje. Hajde da svi zajedno čuvamo naš park kako bi, ovako lep i umiven, bio dobar i našim naraštajima - zaključio je gradonačelnik.

Ministarka Tatjana Matić čestitala je Vranjancima otvaranje parka i istakla važnost njegovog očuvanja. IMG_20210515_141325 Svečano otvoren park; foto: MIlica Dejanović/JV

Resorno ministarstvo u poslednjih pet godina izdvojilo je oko 60 miliona dinara za različite projekte, a rekonstrukcija parka u Vranju je jedan je od značajnijih. Vaš kraj ima ogromni potencijal za razvoj turizma. Čuvajte ovo što imate, ali i razvijajte i unapređujte mogućnosti vašeg kraja, a resorno ministarstvo uvek će podržati dobre ideje - rekla je ministarka.

U kulturno umetničkom-programu nastupila su deca Predškolske ustanove "Naše dete” i hor muzičke škole "Stevan Mokranjac".

Uoči otvaranja parka, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima priredili su prijem za ministarku Tatjanu Matić na kome je bilo reči o budućim razvojnim projektima u oblasti turizma na teritoriji grada Vranja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: