Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 27. 6. 2019.

| Društvo

Gomila smeća pored praznih kontejnera, đubre i na lokacijama koje se svakodnevno čiste

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
deponija duvanište
Kontejner prazan, ali gomile smeća pored njega; foto: čitalac

Pobacano smeće je skoro svakodnevna "dekoracija" sokaka koji spaja Balkansku i Davidovu ulicu u centru Niša, a otpada ima i na obodima grada. Dešava se da su na nekim lokacijama kontejneri prazni, dok je pored njih gomila kabastog otpada, a mesta koje radnici JKP Mediana svakodnevno čiste ubrzo su opet napune đubretom, pa u ovom preduzeću kažu da su rešenje podzemni kontejneri.

Komunalne probleme prethodnih nedelja prijavljivali su građani u aplikaciji "Prijavi problem", a konačno su na njihova pitanja i pritužbe stigli i odgovori Javno-komunalnog preduzeća Mediana koje je zaduženo za održavanje higijene u Nišu. Fakultet-zastite-na-radu-kontejneri;-foto:-citalac I preko puta Fakulteta zaštite na radu problem sa kontejnerima; foto: čitalac

Pokošena trava ostavljena kraj kontejnera u Vase Pelagića je, prema rečima čitalaca, stajala nedeljama, a na nju su komšije dodavale svoj otpad.

Trava koja je ostavljena pored posude za komunalni otpad u Ulici Vase Pelagića 76 nije ostavljena od strane zelenila JKP Mediana već od strane trećeg lica i biće uklonjena u toku dana - odgovorili su pre par dana iz Mediane.

Nimalo lepa slika je, prema oceni građana, i ispred Fakulteta zaštite na radu gde su kontejneri "oboreni". Ovo je primer, kažu, (ne)zaštite životne sredine.

Iz komunalnog preduzeća navode da je planirano da se na ovoj lokaciji postavi podzemni kontejner. Marka-Jovanovica-smece2;-foto:-citalac I u Ulici Marka Jovanovića smeće na sve strane; foto: čitalac

Fotografija u prilogu zaista jeste primer nesavesnog ponašanja i upravo ovaj primer je ono protiv čega se JKP Mediana bori. Posuda za komunalni otpad je vraćena na svoje mesto i ispražnjena je - dodaju.

Ističu i da je divlja deponija napravljena u Ulici Marka Jovanovića, koja je godinama bez asfalta. Smatraju da je tu gomila đubreta, jer kamion Mediane ne može da priđe do te lokacije.

Djubre-iza-Sinagoge1;-foto:-citalac Gomile smeća u centru Niša; foto: čitalac U Ulici Marka Jovanovića je prilaz vozilima JKP Mediana zaista otežan, i upravo iz tog razloga je na toj lokaciji postavljen kontejner od 5m3 kako bi korisnici do čijih se dvorišta ne može prići imali gde da odlože svoj komunalni otpad. Otpad se odvozi jednom nedeljno, a u slučaju da je odvoz otpada potreban češće, zaposleni su ostavili kontakt telefon jednom od korisnika kako bi mogao da nam se obrati u svako doba - odgovaraju.

Gomila smeća je i u centru Niša - iza Sinagoge, odnosno u sokaku koji spaja Balkansku i Davidovu ulicu.

Ova lokacija se, kažu u Mediani, obilazi i čisti svakodnevno.

Ta lokacija je problematična već neko vreme, ali koliko god ekipe JKP Mediana uklanjaju komunalni otpad, građani i dalje tu nepropisno odlažu isti. Takođe, u saradnji sa komunalnom inspekcijom grada smo u više navrata pokušali da rešimo nepropisno odlaganje otpada na toj lokaciji - navode u preduzeću.

Problem sa odlaganjem smeća primetili su i na uglu ulica Patrisa Lumumbe i 27. marta, ispred stambenih zgrada. Deponija-Duvaniste;-foto:-citalac Deponija se napravila u Duvaništu; foto: čitalac

Nadam se da se ovo može iskoristiti da se izvrši presudan pritisak na opštinare da se ovo sve trajno izmesti odavde i eventualno postavi podzemni kontejner jer ovako čitavo naselje stvara deponiju od koje ne može da se živi - napisali su u aplikaciji.

Da je evidentno da i pored redovnog odvoženja otpada sa ove lokacije problem sa smećem postoji, potvrđuju i u JKP Mediana, a nadaju se da će do kraja godine i ovde biti postavljen podzemni kontejner, koji bi trebalo da spreči stvaranje mini deponije.

Podsetimo, građani su ranije prijavili i da deo Goričke ulice postaje deponija, a da je neko starim nameštajem "uredio" vidikovac u ovom kraju. U Mediani kažu da i ovu lokaciju često obilaze zbog nesavesnog odlaganja komunalnog i kabastog otpada i pre par dana su najavili da će ga ukloniti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djoka

    09:21 // 28. 6. 2019.

    ovo tri medijane ne mogu da rese. ako ne postoje da se donesu propisi i da se kaznjava svako ko baca otpad na nepropisan nacin. i u gradu i u selima. i jos zabraniti pljuvalje po ulicama, bacanje zvaka, papirica, unistavanje javne imovine ...
    pljunes, i op 50 evra plati bato ili seko. bacis papiric isto 50 evra. istovaris otpad pored kontejnera 500 evra.
    kazne i nista drugo ovde ne mogu da pomogne

    • ???

      11:18 // 28. 6. 2019.

      Dovoljna kazna im je I 2000 dinara.Ali treba NEKO DA JE NAPISE.

  • admila Idimum

    19:21 // 27. 6. 2019.

    Наш град (Ниш) је ругло Србије по питању хигијене на јавним местима. Често пролазим поред "Жњљиног игралишта" у самом центру зеленог дела града: смрад, ђубре а не може се проћи од смрдљивих поточића. Што је најбитније, ту, тик поред игралишта је пунпа за пуњење цистерни за прање улица у граду. Баш смешно и тужно:(
    Управници стамбених зграда да раде свој посао и очисте зграде којима управљају!

  • Slager pevac

    17:12 // 27. 6. 2019.

    Je l'je to danas izraz za vecu platu koja se obecava radnicima u JKP i drugim drzavnim instoticijama i ohrabruju ih da lose rade prema jednom delz gradjana koji nisu pozeljni ili zato stp nisu u stranci dok druge nesrecnike od malena brojcano smanjuju na razne druge nacine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: