Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 5. 4. 2021.

| Društvo

Goran Đorđević novi načelnik Komunalne milicije u Nišu

Autor:T. T, J. C. M.Izvor:Južne vesti
goran djordjevic komunalna milicija
foto: T. T.

Nakon što je, kako su nadležni objasnili, zbog zakonske regulative moralo da dođe do smene rukovodstva niške Komunalne milicije, za novog načelnika imenovan je Goran Đorđević, dugogodišnji radnik Gradske uprave i nekadašnji načelnik Uprave za omladinu i sport.

Kako je ranije najavila gradonačelnica Niša, zbog uskađivanje rada Komunalne milicije sa Zakonom o Komunalnoj miliciji, rukovodilac mora da bude diplomirani pravnik, te je zato na mesto Milana Đorđevića morao da dođe neko novi.

Novi načelnik Đorđević kaže da u Gradskoj upravi radi već 23 godine, a bio je na čelu Uprave za omladinu i sport od 2014. do 2017. godine kada je došlo do reorganizacije Gradske uprave i podele na sekretarijate. Potom je bio rukovodilac sektora za porodicu i dečji dodatak u Sekretarijatu za dečju i socijalnu zaštitu, a nakon nedavne reforme Gradske uprave radio je u Upravi za društvene delatnosti.

Napominje da je prešao sve stepenice u Upravi - od izvršioca, kordinatora, šefa odseka, rukovodioca sektora, zamenika načelnika do načelnika uprave.

Kaže da je cilj je da se poveća prisustvo komunalne policije, da se što veći broj komunalnih milicionera uključi u rad, kao i da oni budu vidljivi na ulici i da se poboljša saradnja sa građanima.

Već tokom vikenda mogu vam reći da smo imali udvostručen broj patrola, ranije je uobičajeno bilo da to bude jedna patrola, ovog vikenda smo imali, subotu i nedelju, pošto su to udarni dani, angažovali smo veći broj ljudi, bilo je dvostruko više kontrola - rekao je novi načelnik.

Gradonačelnica Niša Draga Sotirovski napomenula je da Vlada dala saglasnost Gradu za primanje još 5 komunalnih milicionera, te da će konkurs biti raspisan u narednih 90 dana.

Narednih meseci videćemo na koji način možemo da im obezbedimo bolju opremu, autobomobile, bolji smenski rad i uopšte organizacije u poslu, ali ono što jesu obaveze ovih dana njihove, a to je suzbijanje širenja zaraze kovid 19. Bavićemo se i drugim komunalnim stvarima, a to je suzbijanje vanpijačne prodaje i naravno obratićemo malo više pažnje na vlasnike pasa , jer je to negde primedba koja je u prethodnih meseci stizala od naših sugrađana, da imamo mnogo onih koji se oglušuju o zakon - rekla je Sotirovski.

Inače, iza dosadašnjeg načelnika Đorđević ostale su afere koje ga, sudeći po razlozima za promenu, nisu koštale fotelje. Podsetimo, protiv njega Više javno tužilaštvo trenutno vodi predistražni postupak zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, a on i njegov zamenik su saslušani početkom februara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    05:21 // 6. 4. 2021.

    @Neša ljubi teta Mara

  • Cupi

    20:01 // 5. 4. 2021.

    Jel to beše kadar one novoselske kozmetičarke?

  • Mara

    19:44 // 5. 4. 2021.

    Čudo nije Danilo Markišić

    • Neša

      20:23 // 5. 4. 2021.

      Ma čudo ti nisi penziju ženo!

    • Torpedo

      17:13 // 6. 4. 2021.

      Kad budete imali sektaski sastanak, pitaj ga sto nije .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: