Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 17. 2. 2021.

| Društvo

"Gorica" preuzela održavanje zelenila na grobljima u Nišu, ali opet traži privatnika kome će plaćati taj posao

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Novo groblje nemar
Česte pritužbe da se Novo groblje ne održava, Gorica ponovo planira da plati radnike koji će ga urediti umesto njih; foto: čitalac

Iako je JKP Gorica krajem godine u nadležnost dobila i održavanje zelenila na grobljima u Nišu, za šta je najavljeno da će dobiti i deo radnika Mediane, ovo preduzeće ponovo traži privatnika kome će plaćati održavanje Novog i groblja u Niškoj Banji u narednih godinu dana. Kao razlog navode "povećan obim posla".

Gorica je prošlog leta platila 1,3 miliona dinara privatnoj firmi za održavanje zelenih površina na Novom groblju, a objašnjenje je tada bilo - manjak radnika. Nekoliko meseci kasnije je Gradsko veće predložilo rešenje - da Gorica zvanično preuzme posao uređenja zelenih površina na grobljima od JKP Mediane.

gorica Ponovo traće radnike koji će preuzeti njihov posao; foto: printscreen To što nije bilo dovoljno radnika ni za posao koji je do tada bio u nadležnosti ovog preduzeća, jer je od njih 108 četvrtina radila u administraciji, objašnjeno je ovako:

Mi smo takođe izmenili odluku o osnivanju u smislu da smo definisali da će preduzeća Gorica i Mediana zaključiti ugovor kojim će bliže regulisati te odnose, koji se pored ostalog odnose i na preuzimanje zaposlenih, imovine i opreme za obavljanje ove delatnosti - rekla je tada sekretarka za komunalne delatnosti Snežana Jovanović.

Međutim, Gorica ponovo planira da plati privatniku da odrade taj posao umesto njih. Pre nekoliko dana su raspisali javnu nabavku kojom traže radnike kojima će platiti održavanje najvećeg groblja u Nišu, Novog groblja na Bubnju, kao i onog u Niškoj Banji.

Novo groblje nemar Platiće druge da uređuju Novo i groblje u Niškoj Banji; foto: čitalac U tenderu ne navode koliko su spremni to da plate, ali piše da će ugovor potpisati na godinu dana. Rok za firme da se jave je 9. mart.

JKP Gorica Niš, zbog povećanog obima posla, ima potrebu za uslugom održavanja grobalja, u kom cilju Naručilac sprovodi postupak javne nabavke kako bi izabralo najpovoljnijeg ponuđača. Obavljanje predmetnog posla podrazumeva košenje trave na javnim zelenim površinama na groblju, košenje trave oko i na pristupnim stazama, tretiranje korova hemijskim sredstvima, iznošenje pokošene trave, uklanjanje starog i uvenulog cveća, venaca, polomljenih ostataka vaza kao i drugih donetih i oštećenih predmeta koji se nalaze na grobu, ostataka hrane nakon posete grobnom mestu, izrada humki po zahtevu stranke kao i ostalih usluga u sklopu poverene delatnosti - piše u tenderu.

I dok Gorica traži firmu kojoj će da plati da radi umesto njih - gradski većnik Miroslav Đokić gostujući na TV Zona plus najavljuje da će ovo komunalno preduzeće uskoro imati još grobalja u svojoj nadležnosti koja će morati da održava, jer će uz podršku Grada preuzeti groblje u Brzom Brodu.

Međutim, nejasno je kako će održavati nova groblja u Nišu, kada za ona koja su već u njihovoj nadležnosti traže privatnika kome će platiti ono što im je posao.

Podsetimo, opozicija je na Skupštini krajem godine negodovala zbog Gorice i predlagala da se ovo preduzeće vrati JKP Mediani, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla da je plan da preduzeće stane na noge, a da se onda pripoji Mediani.

Inače, Gorica "staje na noge" zahvaljujući gradskoj vlasti koja je prošle godine tražila da tri javna preduzeća u Nišu odlože naplatu dugova Gorici kako ne bi opet bila gubitaš, da bi joj potom i povećali osnovni kapital preduzeća za čak 108 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Irena

    17:47 // 19. 2. 2021.

    Izvedite "slobodnjake" iz KPZ neka rade oni, a ne da plaćate našim parama one koji će da rade VAŠ posao. Svakom dobrovoljno prijavljenom dodeliti neku dodatnu pogodnost, olakšicu. Produžen vikend, skraćenje kazne.... I SVI ZADOVOLJNI!

  • Šipi

    02:36 // 18. 2. 2021.

    Ova nova direktorka iz Šapićevu stranku. Ko bre glasao za nju. Sotirovska mnogo voli pare, al tuđe. Sve opljačkaše Nišlije. Niko ih ne apsi. Možda će ih i uapse ako onima što apse daju malo pare. Za mnogo pare su drugari a za malo...sledi ćorka

  • box

    21:09 // 17. 2. 2021.

    Mafija partijska zasticena.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: