Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:28, 17. 9. 2015.

| Društvo

"Gorica" rasformirana, ostaju joj samo groblja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
"Gorici" ostaju samo groblja; foto: JV arhiva

Javno komunalno preduzeće "Gorica" iz Niša trebalo bi, odlučilo je Gradsko veće, da bude delimično rasformirano i da se stara samo o grobljima. Zaduženja i radnike "Gorice" preuzimaju "Mediana" i "Parking servis".

Sektori koji su se bavili održavanjem gradskog zelenila trebao bi da budu pripojeni Javnom komunalnom preduzeću “Mediana”, a signalizacija i dekoracija “Parking servisu”, rečeno je na sednici Veća.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je finansijska situacija u “Gorici” postala neizdrživa i da je odlučeno da se prihvati predlog Radne grupe koja poslednjih meseci intenzivno traži rešenje za ovo preduzeće.

Grad je sva dugovanja izmirio, ali uzalud, “Gorica” je i dalje u problemima i dalje ima velika dugovanja. Na nama je bilo da intervenišemo i mislim da je odluka dobra. Vreme će pokazati da li smo bili u pravu, ali ja nisam bio spreman da ponovim grešku koja je ranije napravljena i da ostavim preduzeće sa postojećom organizacijom - rekao je Perišić.

Da je sama ideja “Gorice” koja je formirana pre nekoliko godina bila pogrešna ranije je govorio i aktuelni direktor Igor Jovanić, a Perišić kaže da je u preduzeću bilo 2,5:1 u korist radnika administracije u odnosu na one u zelenim uniformama.

Od nastajanja do danas “Gorica” je uvećala svoj broj zaposlenih i mi sprovodimo racionalizaciju. U tom preduzeću jedan šiša travu, a 2,5 ga gledaju kroz prozor kako radi. To je neodrživo - kaže Perišić.

gorica Neko će u "Medianu", a neko u "Parking servis"; foto: JV arhivaIpak, još uvek nije odlučeno šta će biti sa viškom administracije u “Gorici”.

Ključ za racionalizaciju tek treba da damo i po njemu će se vršiti reorganizacija zaposlenih. To će pokazati i na koji način će se preraspodeliti i zaposleni koji će biti možda višak i “Mediani” i “Gorici” i “Parking servisu” - rekao je Perišić.

Odluka o reorganizaciji “Gorice”, kao i promene programa poslovanja ostalih preduzeća koje su neophodne trebalo bi da budu usvojene na prvoj sednici Skupštine Grada.

Za narednu sednicu, kaže gradonačelnik, trebalo bi da bude pripremljen način podele preduzeća što podrazumeva i preraspodelu radnika i mehanizacije.

Na pitanje kada će radnici “Gorice” dobiti platu koju čekaju već nekoliko meseci, gradonačelnik nije mogao da odgovori, ali je obećao da će Grad izmiriti sve obaveze.

Podsetimo, radnici “Gorice” su poslednjih godina više puta štrajkovali zbog neredovnih plata i teškog stanja u preduzeću, a poslednji put su rad prekinuli prošle nedelje, prvo samoinicijativno, a posle i organizovano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica

    15:07 // 18. 9. 2015.

    Igoru Jovanicu i Igoru Novakovicu i dve nacrtane ovce covek da poveri ne bi umeli da ih sacuvaju! Velika im ova igracka pa im dali manju,sramota!!!

  • gocko

    14:40 // 18. 9. 2015.

    Jednu sijalicu ne mogu da zamene u N. Banji u ul. Petra Seratlića . Pisao sam zahtev Direkciji pre tri meseca, zvao telefonom u Sarajevsku direktno šefa ali niko ne reaguje. Dan je kraći a stazom prolaze deca i stariji ljudi. Sramota zar treba da se neko povredi u mraku...

  • Les Misérables

    13:17 // 18. 9. 2015.

    Tomu za direktora !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: