Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 15. 4. 2021.

| Društvo

"Gorica" zadužena za održavanje zelenila na grobljima, a za taj posao plaća privatne firme 15,6 miliona

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Novo groblje
Čišćenje preuzima privatna firma; foto: čitalac/Prijavi problem

Iako je krajem prošle godine JKP Gorica preuzela održavanje zelenih površina na grobljima, za čišćenje Novog groblja i groblja u Niškoj Banji angažovala je privatne firme iz Beograda, koje su kao grupa ponuđača dobile posao na tenderu vrednom 15,6 miliona dinara. Zašto je "Gorica" ponovo poverila posao za koji je nadležna privatniku ostalo je otvoreno pitanje, jer se direktorka Ivana Stanić nije javljala novinarima Južnih vesti na pozive, a niti odgovorila na pitanja poslata na zvanični mejl.

Scenario od prošlog leta, kada je Gorica platila 1,3 miliona dinara privatnoj firmi iz Obrenovca za uređenje zelenih površina na Novom groblju, ponavlja se i 2021.

ugovor 15,6 miliona dinara za privatnike koji će održavati groblja; foto: Odluka o dodeli ugovora

Od prošlogodišnjeg tendera promenilo se to što je Gorica, nakon predloga Gradskog veća, preuzela održavanje zelenih površina na grobljima, što je nije sprečilo da opet delegira taj posao drugoj firmi. U trci su bila dva ponuđača, ali će ubuduće Novo groblje i groblje u Niškoj Banji, prema odluci o dodeli ugovora, održavati grupa ponuđača koju čine dve privatne firme iz Beograda. On su ponudile cenu od 13 miliona bez PDV-a, odnosno 15,6 miiona dinara sa PDV.

Ugovor se dodeljuje grupi ponuđača: G2 FALCON 2017 DOO Beograd, 110339513, Vidikovačka, 32, Beograd (Rakovica), 11090, Srbija ALIJANSA 20-21 d.o.o., 112330852, BORSKA, 76, BEOGRAD (RAKOVICA), 11090, Srbija - piše u dokumentu.

Koji je razlog što su opet angažovali privatnika za svoj posao, nismo saznali od direktorke Gorice, jer se nije javljala na pozive novinara, a nema odgovora ni na mejl koji je tom preduzeću poslat pre nedelju dana.

Međutim, u tenderu su ranije naveli da preduzeće ima potrebu za uslugom održavanja grobalja zbog povećanog obima posla.

Dok Gorica plaća privatnike za svoj posao, na 55. sednici Gradsko veće je dalo saglasnost tom preduzeću za "Program uređivanja i održavanja gradskih u upotrebi za 2021. godinu".

Programom su planirani radovi na uređenju i održavanju zelenih površina na grobljima u upotrebi u ukupnoj površini 66,55 ha i to: Novog groblja – Bubanj 52,50 ha, Severnog dela – Bubanj 11,00 ha, Starog groblja – Niška Banja 2,40 ha i Novog groblja ''Gumna'' – Niška Banja 0,65 ha - piše u obrazloženju.

gorica Nema odgovora od direktorke "Gorice"; foto: printscreen Za realizaciju tog Programa, dodaju, izdvojeno je ukupno 13.999.981,91 dinara, što znači da će za plaćanje eksterne firme biti izdvojeno još novca iz kase Gorice.

Podsetimo, Gorica je jedno od najproblematičnijih gradskih preduzeća - godinama je prate dugovi, sporovi sa radnicima, smene u rukovodstvu, kašnjenja plata, bilo je i štrajkova.

Opozicija je na Skupštini krajem godine negodovala i predlagala da se ovo preduzeće vrati JKP Mediani, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla da je plan da preduzeće stane na noge, a da se onda pripoji Mediani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    22:13 // 15. 4. 2021.

    Hoce li nekada napokon na red doci groblje u D. Vrezini koje izgleda kao dzungla?

  • Smuk

    17:16 // 15. 4. 2021.

    Nemam pojma što se bunite!A, be ljudi, to je za dobro umrlih i upokojenih a ne za nas ,žive!Kada pomremo -mi se ima nauživamo i vaskrsnućemo ,kako pravednici,kada Isus dodje.A ovi što mažnjavaju,l'žu, kradu... nema da vaskrsnu- biće u kazan/kako za čvarci/ a djavol /šejtan, satan... - privatnik/ ima da gi obrta s' kutlaču-da ne zagore!Kažu da trebe mleko da se dodava!Zaboravih na književni jezik

  • Stojko

    14:14 // 15. 4. 2021.

    Skotirovski je postala kum1. Ona je izabrala kome će da idu pare, a ne ova sirota direktorka iz Aranđelovac. Ona iz Aranđelovca Vac a 16 miliona dali Beograđanima naše Niške pare. Pa što Gorica ne šiša travu. 120 radnika imaju ,10 njih kopa, a ovi drugi nerade ništa ili nedolaze ni na poso. Trpi narode tako ti i treba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: