Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 12. 5. 2021.

| Društvo

Grad Leskovac naredne nedelje ukida vanrednu situaciju

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
leskovac znak
smanjuje se broj novozaraženih, raste broj vakcinisanih, Ilustracija foto: B. S.

Imamo manji broj obolelih, situacija nije više nepovoljna, već je sada prešla u nesigurnu, rekla je Aleksandra Nikolić, direktorka Zavoda za javno zdravlje i dodala da se već naredne nedelje očekuje ukidanje vanredne situacije na teritoriji grada Leskovca. U prilog ovoj odluci ide i činjenica da je u Leskovcu trećina punoletnog stanovništva primila bar jednu dozu vakcine.

Epidemiološka slika u Leskovcu poslednjih nedelja se smirila, što pokazuju i podaci da se smanjio broj pregleda u kovid ambulantama, a svakodnevno se smanjuje i broj pacijenata u kovid bolnici.

Pratićemo situaciju do 15. maja, s obzirom na to da smo imali praznike skoro, ali ako se nastavi trend pada novozaraženih ,već sledeće možemo da očekujemo odluku da se u Leskovcu ukine vanredna situacija. Danas imamo najmanji procenat novih slučajeva u odnosu na broj testiranih, što svakako raduje, ali ne sme doći do opuštanja - rekla je Aleksandra Nikolić.

Ona je dodala da je i trećina broja od ukupnog punoletnog stanovništva na teritoriji Leskovca do sada primila prvu dozu vakcine, dok je revakcinisano oko 25%.

Juče smo imali 32,5 % vakcinisanih jednom dozom, a taj broj raste svakog dana. Cilj je da dođemo do 40, 50%. Što pre veći obuhvat, to ćemo pre doći do kolektivnog imuniteta. Sledeće nedelje nam je za vakcinaciju primarna grupa studenti, već smo stupili u kontakt sa fakultetima i visokim školama u Leskovcu - saopštila je Aleksandra Nikolić.

Najviše interesovanja Leskovčani su pokazali za Sinofarm vakcinu, a danas je u Zavodu za javno zdravlje stigao i frižider u kome će se čuvati Fajzer vakcine.

Podsetimo, u svim opštinama Jablaničkog okruga, procenat vakcinisanih je preko 20%.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Coa

    16:21 // 12. 5. 2021.

    Grad Leskovac... Kraj vica...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: