Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 21. 11. 2023.

| Društvo

Grad Niš 800 testova za drogu platio više od 16.000 evra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Droga
Kupuje se 800 filtera za uzorkovanje pljuvačke na aparatu koji prepoznaje osam droga; ilustracija; foto: PU Leskovac

800 filtera za uzorkovanje pljuvačke na aparatu koji prepoznaje osam droga Grad Niš platiće 1,92 miliona dinara, odnosno oko 16.400 evra, beogradskoj firmi Drager tehnika. Test može da detektuje amfetamine, benzodiazepine, THC, kokain, metamfetamine, opijate, metadon i ketamin, podaci su pojedinih proizvođača takvog aparata.

Firma koja je dobila na tenderu zapravo se jedina i odazvala. Direktor je Pavle Gvoić, a stvarni vlasnik, prema nezvaničnim informacijama, Nemac Stefan Dreger.

članovi komisije foto: PrintscreenKompanija je delila sedište sa firmama EASY2U techology koja je u stečaju kao i sa Divac Co doo i Vlade Divac doo koje su u likvidaciji i sa firmom LMPD CO. doo koja je u prinudnoj likvidaciji.

Drager tehnika jedina se odzvala javnoj nabavci sa ekonomski prihvatljivom cenom od 1,6 milona dinara bez PDV-a, odnosno sa 1,92 miliona dinara sa PDV-om.

Grad Niš kupiće testove preko tendera, kako je navedeno, na osnovu Programa za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, koji je usvojen septembra prošle godine.

Tender se raspisuje na osnovu Programa za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja u Nišu, usvojenog 1. septembra prošle godine.

Na čelu tog Saveta je, prema poslednjim podacima u koje su Južne vesti imale uvid, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Savet broji još 16 članova, a među njima su i pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković, predstavnici Uprave za komunalne delatnosti, komunalne milicije, policije, Direkcije za javni prevoz, Parking servisa, Hitne pomoći i Prekršajnog suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alisa u zemlji čuda

    12:17 // 22. 11. 2023.

    Strašno koja lova za testove te pare ste mogli da uložite u opremanje nekog centra za odvikavanje od droge a ne da samo testirate i pravite tendere da zarade neke trange frange firme.

  • Var tehnolog

    18:33 // 21. 11. 2023.

    Zar je moguce, pojavila se droga u Nis ?

  • Suzana

    14:51 // 21. 11. 2023.

    Skoro svi ljudi su pod benzodiazepini a,sto,sto lepo zove.Stresovi svakodnevno na poslu kuci ulici.Hitnu kad zovete uzmite nesto za umirenje ,odete kod bilo kog specijaliste smirite se uzmite nesto da pijete itd.......PIJEMO BRE SVI

    • Dubioza

      06:36 // 22. 11. 2023.

      A moze i priroda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: