Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 4. 7. 2023.

| Društvo

Grad Niš: Članovi Saveta rade volonterski

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
gradska kuca, gradonacelnica
Kažu da sedam saveta rade volonterski; foto: S. V.

Svi članovi saveta Grada Niša koje je formirala gradonačelnica, kao i Privredno-ekonomski savet, rade volonterski, navode iz pres službe gradonačelnice Dragane Sotirovski u odgovoru.

Predsednici i članovi Saveta za bezbednost grada, za migracije, za rad sa osobama sa invaliditetom, za rodnu ravnopravnost, za kulturno stvaralaštvo i Saveta za zapošljavanje, rade volonterski u Savetima, naveli su iz pres službe gradonačelnice i dodali da “niko ne krije podatke o nakanadama za rad predsednika i članova saveta”.

Ti podaci na nalaze se u rešenjima o obrazovanju Saveta koja su dostavili novinarima Južnih vesti već u kratkom "predmetu: odgovor" gde su pobrojani svi gradski saveti. Jedino je u rešenju o obrazovanju Saveta za kulturno stvaralaštvo jasno istaknuto da je rad članova volonterski.

Ni za predsednika i članove Privredno-ekonomskog saveta, kog je formiralo Gradsko veće, kažu da "nije predviđeno plaćanje bilo kakve naknade za rad". Iako su u odgovoru naveli da je "Poslovnikom o radu Gradskog veća" to uređeno, u članovima poslovnika koji su poslali novinarima ne nalazi se ni podatak da je rad volonterski.

Podsetimo, u Nišu ima ukupno 11 Saveta, a Dragana Sotirovski je predsedavavjuća u njih četiri. U pojedinim Savetima prisustvo i rad na sednicama se plaća, dok u nekima članovi rade bez naknade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik II

    23:20 // 4. 7. 2023.

    Rade vol onterski ali za pare !
    Izgubiše se u sopstvenim lažima a i dalje, bez stida i srama - lažu !

  • Zasticeno zakonom

    12:44 // 4. 7. 2023.

    Sklonite ove spoljne jedinice klima uredjaja sa ove prelepe zgrade (zasticene zakonom)

  • Pera

    11:34 // 4. 7. 2023.

    A gradonačelnica i poltroni oko nje zaslužuju da prime platu? Beže od odgovornosti i posla, ne umeju da rade svoj posao, prebacuju odgovornost jedan na drugog i tako sluđuju narod, nepotizam, kupljene diplome, ne radi svetlo na mostu kod tvrđave, ne čisti se fontana ispred gradsje kuće i opet će da se pokvari a date pare za održavanje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: