Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 14. 2. 2022.

| Društvo

Grad Niš će licitirati za kupovinu Zadružnog doma u Gornjem Matejevcu, najavila gradonačelnica

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
matetejvac zadruzni dom tt
Početna cena 9,8 miliona dinara; foto: T. T.

Da ne žele da ostanu bez Zadružnog doma, koji je se prodaje zbog stečaja niškog PIK-a, istakli su meštani sela Gornji Matejevac, koje je danas bilo "stanica" karavana gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Gradonačelnica je najavila da će Grad učestvovati na licitaciji za kupovinu ovog doma čija je početna cena 8,9 miliona dinara.

Nakon niškog sela Popovac, karavan gradonačelnice stigao je u Gornji Matejevac, gde se razgovaralo sa stanovnicima sela. Kako je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika nedavno oglasila prodaju imovine kompanije "PIK", a među kojom je i ovaj Zadružni dom, meštani su rekli da su najviše zabrinuti za to kome će pripasti dom, kao i veći deo fudbalskog terena koji spada u imovinu. matejevac karavan tt Objekat je oronuo i zapušten; foto: T. T.

To je veliki problem za naše selo, Dom je napravljen 48-49. godine uz kuluk Matejevčana, naših očeva, majki. Srce nas boli za taj dom što je upropašćen. 90 posto terena ide uz Zadružni dom i ne znamo šta će da se radi - kaže meštanin.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski potvrdila je da će Grad učestvovati na licitaciji, kao i da će se o tome razgovarati sa stečajnim upravnikom i stručnim službama koje će prikupiti potrebnu dokumentaciju. matejvac karavan tt Deo fudbalskog terena prirpada domu; foto; T. T.

Nadam se da ćemo uspeti da PIK-ovo imanje koje je u stečaju, a koje je do sada Grad platio negde oko 600 miliona dinara za različito imanje, da može da izbori i da na kraju krajeva ovaj jako lep prostor ostavi dalje građanima, meštanima Gornjeg Matejevca - rekla je Sotirovski.

Pored ovoga, gradonačelnica je razgovarala sa meštanima o asfaltiranju, uvođenju vodovodne i kanalizacione mreže, ali će se, prema rečima predsednice Opštine Pantelej Nataše Stanković, za sada razmatrati samo asfaltiranje ulica Buška Jugovića, Bogove i prvi prilaz Ulice Kralja Aleksandra gde je rešena imovina.

Gradonačelnica će obići ove ulice, napraviće se predmer i predračun i videćemo da li u ovom trenutku postoje finansijska sredstva da se te ulice asfaltiraju - rekla je Stanković.

Podsetimo, javno nadmetanje za kupovinu imovine niške kompanije "PIK" zakazano je za 8. mart u 11 sati u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, dok je ukupna početna vrednost procenjana na 54 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:34 // 15. 2. 2022.

    Bice svega, u izobilju ! Kad prodju izbori, pitajte je: " Kojim danima ispunjavate svoja lazna obecanja"? Paljevine.

  • Boban Čoban

    09:35 // 15. 2. 2022.

    Na ovo treba gledati sa druge strane, a ona izgleda ovako.
    Kupiće oni ovaj zadruzni dom a onda aktiviraju zadrugu i od Krkobabića saborca dobijaju 120 000 u opremi za koju namenu budu aplicirali. Stavljaju neku sns i pups mladu nadu da to vodi zajedno sa jos 5-7 takodje njihovih saboraca. I eto ti nova radna mesta za neke "velike radnike' iz Matejevca.

  • Mitar Miric

    23:28 // 14. 2. 2022.

    Horor

    • Soklen

      10:14 // 15. 2. 2022.

      Pik pripada gradu Nišu, oglasena stecajna prodaja, koliko sam razumeo zadruzni dom isto pripada Pik-u, sada ce grad Nis da kupi zadruzni dom od Pik-a. Kako neko moze da kupi nesto od samog sebe, nesto sto je njegovo vlasnistvo? O cemu se bre ovde radi?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: