Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 9. 11. 2017.

| Društvo

Grad Niš čeka "Puteve Srbije", "Putevi Srbije" čekaju Grad, a bulevar zatvoren

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
radovi
Radovi zastali; Ilustracija; foto: B. A.

Iako su već nedeljama dve trake puta na Bulevaru cara Konstantina kod Brzog Broda zatvorene za saobraćaj, navodno zbog radova na putu, na tom mestu radnika već danima nema. I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da je sve u nadležnosti Putevi Srbije, te da se svakog dana očekuju da se radovi nastave, u ovom preduzeću tvrde da čekaju da Grad izmeni projektno-tehničku dokumentaciju.

Problem je nastao, kako kažu u Putevima Srbije, kada su već otpočeli radove i onda shvatili da mora da se uradi kompletna podzemna infrastruktura, a dokumentacija za to je nadležnost Grada. Desna traka puta koji vodi od Niša prema Niškoj Banji, prvobitno je zatvorena kako bi se popravio kolovoz i nadogradili delovi oko njega.

Započeti su radovi na rehabilitaciji i periodičnom održavanju kolovoza, trotoara, servisne saobraćajnice, biciklističke staze i razdelnih ostrva od ulaska u Brzi Brod do mosta na Kutinskoj reci u Nišu. Prilikom uvođenja izvođača u posao, konstatovano je da je neophodno da se urade podzemne instalacije, kolektor za kišnu kanalizaciju - odvođenje površinskih voda, za šta je potrebno uraditi projektnu-tehničku dokumentaciju - kažu u Putevima Srbije.

Sa druge strane, gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da su oni obavestili Puteve Srbije o zastoju u radovima, kao i da se svakog dana očekuje da se nastave.

Reagovali smo, to nije u nadležnosti Grada, u pitanju su Putevi Srbije i samo smo obavestili i preduzeli ono što možemo, u smislu obaveštavanja. Dobili smo informaciju da će početi i da je razlog bio niveleta, koliko sam obavešten, da nije bila utvrđena pre nego što se krenulo već u posao - rekao je Bulatović.

Iako je ivičnjak pomeren, kolovoz još nije taknut, ali su trake zatvorene, pa se taj deo koristi kao parking. Na ovom delu Bulevara saobraćaj se odvija samo u levoj kolovoznoj traci, pa je prolazak vozila povremeno poprilično usporen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    10:12 // 13. 11. 2017.

    Tipicno. Trebalo bi sada za svaki dan zakasnjenja odrati i onog ko je zapoceo takve radove i te neke izvodjace i gradonacelnika koji je odgovoran za grad.Da li je moguce da je neko zatvorio i raskopao takvu saobracajnicu ne znajuci sta i kako treba da se radi i uradi?I da li je moguce da sad niko nije kriv.Neverovatno.

  • Ja

    13:08 // 10. 11. 2017.

    Totalna ugrozenost svih ucesnika u saobracaju !!!!!!!!

  • goce

    23:14 // 9. 11. 2017.

    Pro]oh pre par dana po kiši tom deonicom i vidim kod B. Broda na raydelnom ostrvu (totalno nebezbedno) dečaka starog oko 10 -tak godina kako čeka autobus za Banju. Nisam mogao da verujem da tu staje autobus, da bi ušli putnici dok je iza njega kolona vozila. KO treba ovde da plaća penale izvođač, Nadzorni organ, Grad....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: