Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 9. 11. 2017.

| Društvo

Grad Niš čeka "Puteve Srbije", "Putevi Srbije" čekaju Grad, a bulevar zatvoren

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
radovi
Radovi zastali; Ilustracija; foto: B. A.

Iako su već nedeljama dve trake puta na Bulevaru cara Konstantina kod Brzog Broda zatvorene za saobraćaj, navodno zbog radova na putu, na tom mestu radnika već danima nema. I dok gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da je sve u nadležnosti Putevi Srbije, te da se svakog dana očekuju da se radovi nastave, u ovom preduzeću tvrde da čekaju da Grad izmeni projektno-tehničku dokumentaciju.

Problem je nastao, kako kažu u Putevima Srbije, kada su već otpočeli radove i onda shvatili da mora da se uradi kompletna podzemna infrastruktura, a dokumentacija za to je nadležnost Grada. Desna traka puta koji vodi od Niša prema Niškoj Banji, prvobitno je zatvorena kako bi se popravio kolovoz i nadogradili delovi oko njega.

Započeti su radovi na rehabilitaciji i periodičnom održavanju kolovoza, trotoara, servisne saobraćajnice, biciklističke staze i razdelnih ostrva od ulaska u Brzi Brod do mosta na Kutinskoj reci u Nišu. Prilikom uvođenja izvođača u posao, konstatovano je da je neophodno da se urade podzemne instalacije, kolektor za kišnu kanalizaciju - odvođenje površinskih voda, za šta je potrebno uraditi projektnu-tehničku dokumentaciju - kažu u Putevima Srbije.

Sa druge strane, gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da su oni obavestili Puteve Srbije o zastoju u radovima, kao i da se svakog dana očekuje da se nastave.

Reagovali smo, to nije u nadležnosti Grada, u pitanju su Putevi Srbije i samo smo obavestili i preduzeli ono što možemo, u smislu obaveštavanja. Dobili smo informaciju da će početi i da je razlog bio niveleta, koliko sam obavešten, da nije bila utvrđena pre nego što se krenulo već u posao - rekao je Bulatović.

Iako je ivičnjak pomeren, kolovoz još nije taknut, ali su trake zatvorene, pa se taj deo koristi kao parking. Na ovom delu Bulevara saobraćaj se odvija samo u levoj kolovoznoj traci, pa je prolazak vozila povremeno poprilično usporen.

Podeli sa prijateljima