Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 7. 12. 2022.

Grad Niš izdvaja 360 miliona za vanredne situacije, mladi uplašeni i neinformisani

Gorska služba "Mi izlazimo na teren onda kada nijedna druga služba ne može da izađe, nepristupačni tereni, stene, pećine, planina ili neki uslovi uslovi koji nisu pristupačni"; foto: JV / Nikola Đukić

Centar za razvoj građanskog društva Protecta sprovela je projekat “Mladi za bezbedne mlade u vanrednim situacijama” kako bi mladi znali da prepoznaju i reaguju u vanrednim situacijam. Većnik resorno zadužen za ovu oblast Nenad Stanković izjavio je da Grad Niš izdvaja 360 miliona dinara za vanredne situacije, a prema rečima Marije Živković iz Protecte, mladi ne znaju kako da reaguju u takvim situacijama jer osećaju strah.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • radivoje milenković

    13:13 // 9. 12. 2022.

    Da ne bi "Protecte" i njihovog projekta, gradonačelnicine floksule o stogodišnjim kišama i većnikove o klimatskim promenama, Grad bi ostao bez saznanja da postoje, čak i Zakonom definisane vanredne situacije i obaveze na njihovoj prevenciji i otklanjanju, bez obzira na njihov uzrok nastajanja- prirodne ili ljudskim faktorom izazvane, jer su posledice po ljude, materijlna dobra i životnu sredinu -

  • radivoje milenković

    13:32 // 9. 12. 2022.

    nemerljive-katastrofalne. Obnova rada vatrogasnog saveza i formiranje 4 dobrovoljna društva, samo je jedan od segmenata u čitavom spektru mogućih izazova, rizika i pretnji koje nam prete. Da li gradski većnih misli da 80 ljudi makar i dobro obučenih, podizanjem svesti, fizičkih spremnih i u stanju pripravnosti mogu nešto da učine kod nastanka i proglašenja vanredne situacije?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: