Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 11. 5. 2011.

Grad Niš izgubio spor protiv Nišekspresa

Grad Niš moraće da plati Nišeskpresu 13 miliona dinara na ime duga za PDV. I ostali prevoznici traže novac.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan

    14:43 // 11. 5. 2011.

    Nije mi jasno zasto grad Nis placa PDV? Jel neko zna?

  • Krstivoje

    16:19 // 11. 5. 2011.

    Za ovo bre neko mora da odgovara!!! gde je sad gradonačelnik da objasni ovaj kriminal!!! Mesecima se bavi Bananom a ovamo njegovi žuti MOTAJU milijarde!!!

  • Nenad Tasic

    18:19 // 11. 5. 2011.

    Juznevesti mnogo Vam bajate vesti. Presuda apelacionog suda je potvrdjena jos 18.aprila a objavili ste tek danas. Verovatno je ovaj ugladjeni gradski vecnik biznismen za softvere razmisljao sta da kaze ali obrazlozenje mu je vise nego debilno. Taj isti vecnik je bio clan komisije za izbor tih istih prevoznika a za te ugovore je glasao ceo DS. Takodje taj isti vecnik je naterao te prevoznike da tuze Grad Nis slucajno ili namerno presudi te sami. A ovi strucnjaci-pravnici grada Nisa treba da odgovaraju i budu otpusteni, koga ce oni da brane jadan taj Grad. Ove stvari mogu da se desavaju samo u gradu gde nema domacina da vodi racuna o gradu, nego po principu ugrabi sto vise dok sam na vlasti sta te briga, jel nam tuzilastvo i sudstvo ocigledno ne funkcionise.
    A pitao bih ove rukovodioce gradske iz DS-a iz koje neprijateljske zemlje su dosli kad ovoliko hoce da uniste nas Grad Nis, zasto ga toliko mrze, ovde treba da ostanu Nislije da zive u njemu.

  • Marko

    18:44 // 11. 5. 2011.

    Grad Nis placa PDV zato sto se obavezao ugovorom da ga plati. Za ovoliku stetu koju ce morati da isplati grad (od para koje pripadaju gradjanima) ko god je napravio ugovor mora da odgovara.

  • Krstivoje

    19:45 // 11. 5. 2011.

    Zašto mi ne objavite komentar??? Kakva je ovo cenzura??? Da li je ovo "nezavisno novinarstvo"???

  • Moca

    21:25 // 11. 5. 2011.

    Sta reci sto Tasic vec nije? Gradski vecnici su tu samo da izglasaju poskupljenja javnih preduzeca, gde su zaposleni njihovi lezilebovici i da se eventualno ugrade u neki posao. Od grada, zajedno sa gradonacelnikom napravise kasabu. To sto su kolektivno glasali za ovaj a i ostale ugovore je samo pokazatelj da oni nista ne misle u interesu gradjana vec cekaju sta ce im reci Krivacevic.A vajnim pravnicima, sudski naplatiti stetu, sto su svojim cinjinjem ili ne cinjenjem izazvali ovo.Naravno i momentalni otkaz jer ce im jedina odbrana biti da nisu znali saciniti ugovor. Onda sledi odgovornost onoga koji je zaposlio takve neznalice. Dali najgori gradonacelnik i svita vecnika misli da nastavi da zivi u ovom gradu koji ovako svesno unistavaju?

  • bivši radnik Niš ekspresa

    09:05 // 12. 5. 2011.

    moram da kažem da sam "pobegao" iz Niš ekspresa, tamo je atmosfera paklena. Izbacuje se sa posla za najbanalnije stvari. Ja razumem disciplinu, i podržavam da postoji red, ali evo jednog primera: ako je dan oblačan i ako nema dovoljno svetla ne dozvoljava se paljenje svetla u kancelarijama radi uštede električne energije. Da li bi neko mogao da mi objasni da neko treba da izgubi vid, zarad uštede nekoliko neonskih svetiljki.

    Svaka čast ljudima koji tamo rade, mislim na radnike, a svim direktorima želim da im se isto vrati u životu, pa ako oni smatraju da je to u redu, neka i njima bude tako lepo na poslu kao i običnim radnicima.

    Inače je radnicima zabranjeno da se bave privatno delatnošću kojiima se bavi i preduzeće, što znači da radnici skoro ničim ne smeju da se bave van posla. Međutim, svi direktori se bave baš takvim "zabranjenim" delatnostima. Ovo se sve naziva MOBING, a to ne sme niko da pomene jer se obični radnici plaše da izgube posao.

    toliko od bivšeg radnika koji je inženjer po struci

  • Djole Jonic

    09:33 // 12. 5. 2011.

    NIsam teks ni procitao do kraja a vec sam sebi postavio pitanje: Dali grad Nis ima pravnika, jednog ili vise, i koliko ga plaća? Ovo nije prvi spor ovakvih dimenzija, prisetio sam se samo Nišfilma i odmah mi se smučilo!!! Od kojih para će to da se plati, jeli bre bagro politička!!!

  • miloos

    10:52 // 12. 5. 2011.

    Prave se krupni propusti...novac se trosi neplanirano....budzet je pred pucanjem......radi se svasta a NIKO NE ODGOVARA......gradonacelnice probudite se iz zimskog sna, menjajte nesto makar morali da promenite sami sebe, ili nekog od vasih...kako god bilo samo nesto MENJAJTE !!!!!!!!

  • Predrag Nikolić

    23:33 // 12. 5. 2011.

    Grad izgubio spor sa "Nišekspresom" ?! A "Nišfilm" ? A izgubljeni spor za čuveni "Stejnvej" klavir u Simfonijskom ? A znate li da 300 pravosnažnih presuda čiji ukupan zbir iznosi preko MILIJARDU DINARA (dakle bez kamata i sudskih toškova) čeka na izvršenje i da je gradska kasa, de facto, u debelom minusu ? Da li se neko seća izjave g-dina gradonačelika da je Gradsko pravobranilaštvo neka vrsta "države u državi" tj. Gradu. A doskorašnji sekretar Gradske skupštne je četiri godine primao punu platu u tom pravobranilaštvu iako nije ni išao na posao kada je DS bila u opoziciji a vladajuća koalicija nije mogla da se složi oko njegovog daljeg angažmana jer se, pobogu, tek oženio a žena ne radi ???!!! E, gospodo draga, taj čovek je sa funkcije podpredsedika GO DS prekomandovan u ništa manje nego Apelacioni sud - bez dana sudijskog staža. Zato nam je sudstvo takvo kakvo jeste dakle nikakvo a u Gradu niko ne zna ko je predlagač štetnog ugovora.

  • pajser

    15:34 // 16. 5. 2011.

    значи обичан грађанин плати двапут. плаћа пдв чак и ако не користи превоз и плус мора да плати карту ако би да се вози.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: