Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:07, 7. 2. 2022.

| Društvo

Grad Niš konačno raspisao konkurs za subvencije za kupovinu bicikli

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
bicikl
Vaučeri od 5.000 dinara za kupovinu bicikla za oko hiljadu Nišlija; foto: ni.rs

Prošlo je skoro godinu dana od najave da će umesto auto-sedišta Grad Niš subvecionisati kupovinu bicikli, a konkurs je konačno raspisan. Nišlije koje konkurišu će dobiti vaučer od po 5.000 dinara od Grada, a još 1.500 dinara biće bonus od firme koja je dobila posao na tenderu. Kako je nedavno rekla gradonačelnica, od brzine prijave zavisiće ko će dobiti vaučer.

U konkursu piše da je cilj dodele vaučera promocija zdravih stilova života kroz korišćenja bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji Grada Niša, a ukupno je opredeljeno 5 miliona dinara.

Grad Niš je opredelio sredstava u iznosu od 5.000.000 dinara, u razdelu Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, kojima će fizičkim licima putem vaučera iz budžeta biti sufinansirana kupovina bicikala u visini od 5.000 dinara, dok će deo od 1.500 dinara, koji predstavlja bonus po poklon vaučeru, biti finansiran od strane dobavljača vaučera, te će ukupana vrednost vaučera iznositi 6.500 dinara - navodi se u konkursu.

Pravo učešća imaju Nišlije koje nisu zaposlene u preduzećima direktnih i indirektnih korisnika budžeta, a jedan od uslova je i da imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Niša i to ne kraće od šest meseci. konkurs Konačno raspisan konkurs; foto: printscreen

Koja imaju redovne polumesečne, mesečne i godišnje prihode (plata, penzija, socijalna primanja i slično); koja su punoletna i koja su kao jedini član porodice koja živi na istoj adresi, aplicirala za subvenciju - uslovi su konkursa.

Rok za prijave je do 8. marta, a detalji konkursa i formulari su dostupni na sajtu Grada.

Na to ko će dobiti vaučer uticaće i to ko se kada prijavio na konkurs.

Ono što je najbitnije je da se što pre naši sugrađani jave jer će od brzina prijave zavisiti, između ostalog, da li će dobiti vaučer - rekla je nedavno u emisiji "Između redova" gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Konkurs za kupovinu bicikala je najavljen još početkom marta prošle godine na sednici Gradskog veća, a od tada su nadležni koristili vremenske odrednice “uskoro” i “vrlo brzo” kada su govorili o njegovom raspisivanju. Međutim, raspisan je tek nakon skoro godinu dana od prve najave.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Strava Pro

    12:19 // 8. 2. 2022.

    A koja je to firma dobila posao na tenderu? Da vidimo koji su to bicikli u ponudi. Da li su od 10-20.000 ili >50.000 ... nije svejedno

  • qgo

    11:25 // 8. 2. 2022.

    Uzmes subveciju, kupis bajs i za par dana verovatno pevas: neko mi je ukrao biciklo jer ga nisam dobro vezo lancom...

  • Nislija

    11:08 // 8. 2. 2022.

    Bicikllistima prvo izgraditi staze, kupiti im markere i noćna svetla, edukovati o saobraćaju. Muka mi je od biciklista, koji voze po sred ulice, sa sluśalicama u ušima, pa malo na trotoar, malo na kolovoz, preko pešačkog preleaza, niko ne silazi sa bicikle, samo lete... ovim dostavljačima hrane, trebaju ozbiljna predavanja

    • Ljiljana Radojkovic

      00:08 // 9. 2. 2022.

      U Nisu Nisi siguran ni peske.Gde su staze trotoari.Saobracajna policija.Red i disciplinär .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: