Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:03, 29. 10. 2021.

| Društvo

Grad Niš kupuje komunalnim milicajcima četiri “škode” u vrednosti od preko 5 miliona dinara

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
skoda ilustracija foto flickr.com Kārlis Dambrāns
"Škoda" bila jedina opcija na tenderu; foto: ilustracija, printscreen/flickr.com Kārlis Dambrāns

Četiri automobila za potrebe niške Komunalne milicije Grad će novcem Nišlija platiti više od 5 miliona dinara, a posao je na tenderu dobila firma Auto Čačak Promet koja je već više puta “osvežavala” vozne parkove niških preduzeća “škodama” i koja je i ovog puta bila jedini ponuđač.

Kriterijum za izbor najbolje ponude bila je cena, ali se firma iz Čačka jedina odazvala javnom pozivu pa će upravo ona niškim komunalnim milicajcima obezbediti četiri identična putnička vozila proizvedena ove godine, tako da novi automobili neće biti marke "dačija" koju su do sada vozili zaposleni u Komunalnoj.

Grad Niš će sa ovom firmom potpisati ugovor čija vrednost iznosi oko 4,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 5 miliona sa PDV-om.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, Grad će kupiti automobile hečbek karoserije sa petoro vrata i EURO-6 motorom na benzin, a Auto Čačak bi, između ostalog, trebalo da obezbedi i postprodajnu podršku i garanciju od četiri godine.

Podsetimo, niška Direkcija za javni prevoz takođe je parama građana pre dve godine kupila “škodu” za oko 24.500 evra, kada je tender bio napisan tako da je jedino firma Auto Čačak mogla da se javi, a druge auto-kuće ukazivale su da je nabavka nameštena.

U Nišu su službene “škode” kupovali i Institut za javno zdravlje, Narodni muzej, Univerzitet, pojedine opštine, kao i Gerontološki centar koji je auto kasnije ustupio Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niko bitan

    18:52 // 5. 11. 2021.

    To je verovatno od ovih silnih para od kazni u zadnjih skoro godinu dana, koje su trebale da budu namenjene za fiksne radare po gradu na glavnim bulevarima. Greota da se komunalci voze dacijama, starim 4-5 godina. Moze narod da gine, tatini i mamini sinovi da divljaju po gradu, ali da komunalci krive kicmu po dacijama nikako, daleko bilo! Sto bi Srdjan Nonić rekao - ,,hvala im sto postoje"...

  • Jasar

    07:16 // 2. 11. 2021.

    Kolko su sposobni trotinet bi im kupio, ali neka skoda jaka limarija moz da udaraju da oduzimaju prednost....

  • Kralj kralj

    09:22 // 31. 10. 2021.

    Namešten tender kao i svi ostali koji su bili namešteni. "Sreća" pa je korona zaustavila "lapanje" direktora osnovnih i srednjih skola. Kakve su se pare tu vrtele izmedju turističkih agencija i direktora sa sumnjivim dodatnim uslovima u konkursnoj dokumentaciji, a sve to ZA NAŠU DECU. Ko je nekad tu odgovarao??? Niko! Tako će biti i sa ovim Škodama, pričaće se 2-3 dana i toliko. BEŽI ŠTO DALJE....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: