Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 29. 8. 2014.

| Društvo

Grad Niš nabavlja nove protivgradne rakete

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
protivgradne-ntv.rs.jpg
Još jedan kontigent protivgradnih raketa, foto: NTV

Treći put ove godine Grad Niš iz budžeta izdvaja novac za kupovinu protivgradnih raketa, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da je glavni razlog loše vreme.

Ovog puta za nabavku protivgradnih raketa biće utrošeno 2,5 miliona dinara, jer je u prethodnim dejstvima ispucano sve što je do sada bilo pribavljeno.

- Potrošili smo. Gledajte kakvo je vreme. Valjda smo nešto uradili sa tim raketama. Kada govorim sa Štabom za vanredne situacije šta se time učini, neki efekat se napravi. Nismo imali veliku poljoprivrednu štetu - kaže Perišić.

U Upravi za poljoprivredu, koja formalno i kupuje rakete, očekivali su da će 70 projektila koji su stigli početkom jula biti dovoljni.

Međutim, ako se sagledaju vremenske prilike u prethodnom periodu, to ne treba da čudi, a bilo je situacija kada se u jednom danu ispali i više od 70 raketa.


Perišić: Grad može da pada i noću?

perisic Gradonačelnik iznenađen činjenicom da grad pada i noću, arhivska fotografijaGovoreći o nabavci novih protivgradnih raketa gradonačelnik Niša Zoran Perišić bio je začuđen činjenicom "da je ove godine grad padao i noću" što je inače normalna vremenska pojava.

- Je l' sećate da je pre 7 ili 8 dana i uveče pao grad? Ja sam ovde sigurno najstariji, nisam znao da grad može da pada i noću. Sigurno...pitajte roditelje dal' su doživeli da je grad pao noću - bio je začuđen gradonačelnik Niša.

Međutim, meteorolozi kažu da grad itekako može da pada u večernjim satima i noću, a jedna od najvećih oluja koja je pogodila Njujork desila se u noći 7. jula 2009. godine kada su pored obilnih poplava registrovane i enormne količine grada.

Stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu izračunali su da se grad javlja najčešće u popodnevnim satima i to - 50% šansi za padavine praćene gradom u periodu od 15 do 20 sati, 20% (12-15h) i 13% (20-01h).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vuk

    12:58 // 30. 8. 2014.

    Ovo je u rangu onog Amerikanca sto je bio nocu da krade pcelama med, posto je mislio da one nocu ne ujedaju. Naravno, proveo se kao bos po trnju :D

  • Mr Reki

    11:07 // 30. 8. 2014.

    Ova godina po mnogo čemu nije obična, pa i po količini padavina i gradonosnih oblaka. Uz sve manjkavosti, ipak dajem pohvalu za to malo sluha da se zaštiti muka ljudi koji žive od zemlje i svog rada

  • slavko

    22:20 // 29. 8. 2014.

    Meni to lici kao i sa stentovima dr Perisicu sve ce se to jednog dana proveriti!A onda...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: