Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 4. 11. 2020.

| Društvo

Grad Niš nagrađen "Zlatnim ključem", zamenica gradonačelnice kaže prepoznat kao grad pametnih ljudi

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Nagrada Kapetan Miša Anastasijević
Grupna fotografija laureata; foto: N.M.

Ovogodišnju priznanje „Zlatni ključ“ Dunavskog biznis foruma pripalo je Gradu Nišu, a zamenica gradonačelnice Dušica Davidović koja je primila nagradu kaže da je Niš dobitnik jer je prepoznat kao pametan grad, odnosno grad pametnih ljudi. U niškom Oficirskom domu dodeljene su danas i povelje Kapetan Miša Anastasijević u oblasti privrede, umetnosti, medicine i obrazovanja.

"Zlatni ključ" dodeljuje se otvorenim gradovima za projekte koji povezuju i za razvoj lokalnih samouprava, a uručen je danas u Nišu. U odsustvu gradonačelnice Dragane Sotirovski nagradu je primila njena zamenica Dušica Davidović.

Velika je čast i privilegija dobiti ovako značajno priznanje od eminentnih članova žirija koji su prepoznali Grad Niš kao pametan grad, grad pametnih ljudi. Ono što je značajnije u ovim nagradama je da su uticajni naši sugrađani dobili priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” - kaže Davidovićeva.

Dodeljene su i povelje Kapetan Miša Anastasijević, a njih daje dodeljuje Preduzeće za trgovinu, marketing i propagandu Media Invent iz Novog Sada, u saradnji sa univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu i Privrednom komorom Vojvodine od 2000. godine, kako na regionalnom, tako i na republičkom nivou.

Jedna od povelja otišla je u ruke epidemiologa Branislava Tiodorovića za, kako navode organizatori, izuzetne rezultate u struci i u suzbijanju pandemije virusa korona.

Tiodorović nagrada Kapetan Miša Anastasijević Među laureatima i epidemiolog Branislav Tiodorović; foto: N.M.U oblasti obrazovanja nagrade su uručene direktoru Elektrotehničke škole Nikola Tesla u Nišu Nebojši Sokoloviću, kao i Bratislavu Milovanoviću sa Univerziteta Singidunum i predstavniku niškog odseka Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija.

Žiri koji je odlučivao o nagradama u oblasti privrede izdvojio je regionalnog direktora Telekoma Zvonka Miloševića i Milana Ranđelovića iz Naučno tehnološkog parka u Nišu kao laureate. Među dobitnicima u oblasti privrede su i generalni direktor kompanije “Johnson Electric” Saša Mladenović, generalni direktor Planinke Radovan Raičević, osnivač kompanije Feniks BB u Nišu, predsednik Parlamenta privrednika RPK Niškog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga Andrija Radojičić i kompanija ”Milk Hous”.

Za afirmaciju engleskog jezika i sporta među decom i omladinom organizatori su prepoznali osnivača firmi “Fair Play” i “London School” Miodraga Antića, kao i Mihajla Stefanovića za izuzetne rezultate svetskog formata u nauci u oblasti telekomunikacija.

Članu UO Asocijacije pravnika Crnomorskog i Kaspijskog regiona Aleksandru Ćiriću, osnivaču Dečjeg šahovskog kluba “Osnovac” Igoru Lukiću i ekonomskom istoričaru i publicisti Novici Ranđeloviću, uručena se u priznanja Kapetan Miša Anastasijević.

Među nagrađenima po odluci žirija su i Spomenka Đokić iz muzičke grupe Lutajuća srca i doktorka Gordana Zlatanović sa Oftalmološke klinike Maja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    12:07 // 5. 11. 2020.

    Pamenti ljudi iz Niša: defektolog,menađžer koji je promenio više više pol. opcije od Maje Gojković, komputerski tenhičar, inženjer ekologije stručanjak za statistiku, kao Bata, tehnolog zadužen za studentsku ishranu... Normalno. tu je mis Soko-banjskog turmizma koja joj svoju lentu poklonila svojim dragim nišlijama. Čestitke "Lutajućim srcima i dr Goci Lazarević.

  • Marin

    21:00 // 4. 11. 2020.

    Pa gde su ti pametni iz Niša?

  • Mara

    20:34 // 4. 11. 2020.

    Horor

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: