Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 19. 9. 2023.

| Društvo

Grad Niš najavljuje otvaranje vrtića na Bulevaru i gradnju novih u Čairu i fabrici "Olimpias"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Vrtić Srna Niš
Najavljeno skoro otvaranje; foto: Ljubica Jocić

Do kraja septembra, prema najavi gradske većnice Marije Ranđelović, biće otvoren novi vrtić u Nišu koji će biti u zgradi Mesne zajednice “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića. Ime vrtića biće "Srna", što je već označeno slikom iznad ulaznih vrata, a sanaciju ovog prostora Grad je uradio sa Fondacijom Novaka Đokovića. Takođe, prema najavama iz Grada, očekuje se da u zgradi medikoterapije u parku Čair i u krugu fabrike Olimpias budu otvorena dva nova vrtića.

vrtic srna nis, foto ljubica jocic 2 Radovi počeli 4. aprila; foto Ljubica Jocić U toku su završni radovi na sanaciji vrtića u zgradi nekadašnje Mesne kancelarije Božidar Adžija. Radnici JKP Mediana čistili su dvorište, iznad ulaza je već ispisano ime "Srna" i nacrtan crtež, samo se još čeka svečano otvaranje. Gostujući u jutarnjem programu RTV Zona plus većnica Marija Ranđelović rekla je da će to biti do kraja septembra.

U ovom mesecu ćemo otvoriti vrtić preko puta Delte. Onaj vrtić koji smo radili sa Fondacijom Novaka Đokovića. Od nekadašnje Mesne kancelarije Božidar Adžija napravili smo velelepni vrtić za otprilike 120 mališana - rekla je Marija Ranđelović.

Da će ovaj prostor na Bulevaru biti adaptiran u vrtić najavio je još decembra 2020. godine član Gradskog veća Nenad Stanković. Godinu dana kasnije Fondacija "Novak Đoković" je promo spotom pozvala ljude da donacijama i podrže ovu ideju. Cilj je bio da se skupi 70.000 evra, a svaku uplatu građana duplirala Fondacija, a prema podacima sa sajta ovog udruženja, sakupljeno je 349.233 evra.

vrtic srna nis, foto ljubica jocic 3 Mesta za oko 100 dece; foto: Ljubica Jocić Radovi su počeli 4. aprila, a ugovor je dodeljen grupi privrednih subjekata Mizoni iz Beograda, Partenon iz Požarevca i Lever inženjering iz Beograda. Vrednost radova je 15.711.703,35 dinara.

Kako je ranije najavio direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Dušan Radivojević, objekat ima 450 kvadrata gde će biti smeštene četiri grupe.

Na pitanja novinara Južnih vesti iz Kabineta gradonačelnice nisu odgovorili, ali je gradonačelnica Dragana Sotirovski gostujući na Belamiju rekla da će "za koju nedelju biti svečano otvaranje vrtića na Bulevaru". Ona je istakla da je pre tri godine na lsiti čekanja bilo 1.341 dete, a sada je ta brojka - 640.

Naši vrtići nisu besplatni, ali zato mame i tate košta 4.000 dinara mesečno boravak deteta u vrtiću i to je neka simbolična cena, za privatne vrtiće dajemo 14.800 jer su privatni vrtići dosta skuplji - rekla je Sotirovski.

vrtić pantelej.3 Radovi u Panteleju; foto: Tamara Todorović Pored radova na vrtićima u Trupalu i Panteleju, u planu su još dva vrtića - u parku Čair i krugu fabrike Olimpias.

Kompanija Olimpias, koja posluje na mestu nekadašnjeg Benetona, nam ustupa jedan veliki prostor takođe za vrtić, u krugu fabrike, ne samo za dečicu njihovih radnika, već i za dečicu koja dolaze sa strane. Takozvanu zgrada medikoterapije u Čairu želimo takođe da pretvorimo u vrtić, jer je to zgrada koja godinama stoji prazna i ničemu do sada nije služila, a zašto ne bi bila vrtić - rekla je gradonačelnica.

Građani su predložili, dodaje gradonačelnica da vrtić u Panteleju, koji se gradi na mestu nekadašnjeg višnjara, dobije ime “Višnjica”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lazar Dimitrijević

    19:33 // 19. 9. 2023.

    U toj mesnoj kancelariji ili kako se već zvala B. Adzije je bilo leglo sns. Stalna njihova okupljanja,sastanci,rituali i ko zna šta već itd...Ostalo je puno moralnog smrada...Taj prostor duhovno treba da se očisti,okadi pa onda posle nekog vremena deca da krenu u vrtić.

    • Auttrikter

      19:59 // 20. 9. 2023.

      Pop Rasa da dodjei okadi !

  • prelog

    16:33 // 19. 9. 2023.

    Uz postojeće vratiće dograditi za dve do tri grupe dece različitih uzrasta i rešiti problem. Jeftinije, brže i efikasnije...

  • Pera

    14:26 // 19. 9. 2023.

    Nole daje pare, a ovi gradski paraziti pola potroše na krkanje u kafanu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: