Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 9. 3. 2022.

| Društvo

Grad Niš otkupio nekoliko objekata od PIK Niš, proslava u Gornjem Matejevcu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
matejevac dom
Dom u vlasništvu Grada; foto: ni.rs

Po početnim cenama je Grad Niš kupio i postao vlasnik zadružnih domova u Gornjem Matejevcu i Knez Selu, kao i jednog objekta u Donjoj Vrežini, a sve je kupljeno na licitaciji kao nekadašnja imovina PIK Niš. Ovaj potez niške vlasti je u Matejevcu obeležen, kako piše na sajtu grada, narodnom proslavom i vatrometom.

Prethodnih nedelja su posebno Matejevčani bili odlučni u tome da se njihov Zadružni dom ne proda bilo kome, već da se nađe način da i dalje meštani mogu da utiču na njegovu buduću namenu.

U jednom od karavana gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, oni su se požalili, pa je odlučeno da Grad NIš licitira za kupovinu tog, ali i još dva objekta PIK Niša.

Sada kažu da je na licitaciji, koja je održana juče, imovina kupljena. 275416654_360615192738749_4117897559022278657_n Gradonačelnica na proslavi; foto: ni.rs

Posetili smo Gornji Matejevac pre dve sedmice kada su nam rekli koliko su im ti objekti važni zajedno sa fudbalskim terenom i mi nismo oklevali. Uverena sam, videvši po neku suzu radosnicu i videvši ih sada vesele, da smo uradili ispravnu stvar i da imovinu, posle 50 godina njihove neizvesnosti i strahovanja, ostavljamo sadašnjim i budućim generacijama da je čuvaju i nikad ne prodaju - rekla je gradonačelnica Niša.

Proslava je održana ispred Zadružnog doma u Matejevcu, a pored gradonačelnice sa meštanima je razgovarala i predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković koja je naglasila da je ovo istorijski trenutak za Gornji Matejevac, Knez Selo, Donju Vrežinu.

Zadružni dom je srce Gornjeg Matejevca, za taj objekat i prostor vezuju se njihove uspomene, to je mesto gde su uživali meštani tog sela, ali i okolnih mesta - navela je Stankovićeva. 275431695_360615509405384_4210227465525163394_n Kupovina Doma obeležena uz vatromet; foto: ni.rs

Početna cena za dom Matejevcu bila je oko 9,8 miliona dinara, a toliko će i Grad platiti za njega. Dom u Knez Selu, sa objektom 29. novembar, koštaće Nišlije oko 7,5 miliona dinara, dok će iz budžeta Grada za PIK-ovu prodavnicu u Donjoj Vrežini, koja je sada Dom penzionera, biti izdvojeno 600.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    22:49 // 13. 3. 2022.

    pik nis duzan mi je oko 50h eura dobio na sudu restitucija u pitanju i gde su moje pare?

  • Solomon

    21:00 // 10. 3. 2022.

    Sve srediste ceo grad i sela, zbog predstojećih izbora.Još da sredite, odnosno uredite naselje Čalije, "Zonu Sumraka"u opštini Pantelej i onda da završite putujući karavan predizbornih obećanja. Jer posle izbora puj pike ništa se ne važi.

  • Tajanstveni Alan

    19:26 // 10. 3. 2022.

    Ispekoste li vola i bilo li je vino sa lemon ! Povika na Natasu Jovanovic i Slavisu Dinica a celo selo preletacevici ! Nekad se kleste u Vuka i Kralja a sad ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: