Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 26. 7. 2018.

| Društvo

Grad Niš plaća sudske dugove Opštini Niška Banja

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Opština Niška Banja
Dugovi došli na naplatu; foto: arhiva JV

Iz tekuće budžetske rezerve Grada Niša, Opštini Niška Banja prebačeno je 2,7 miliona dinara, odlučilo je Gradsko veće, kako bi se platio dug čoveku kojem su prilikom poplave Rautovskog potoka uništeni plastenici 2015. godine, a on je tužio Opštinu i dobio odštetu na sudu.

Kako objašnjava predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, 2015. godine Direkcija za upravljanje i razvoj Niške Banje nestručno je reagovala, pa je preusmerila bujične potoke u Banji, otklonila vodu od naselja i kuća, ali je usmerila u plastenike. Vlasnik plastenika, kome su tako uništili celokupnu proizvodnju, kako kaže Jovanović, "presavio je tabak" i dobio presudu u svoju korist na Apelacionom sudu.

Čovek je tužio, presuda je pravosnažna, po kojoj on potražuje 5 miliona dinara, plus sudske troškove i zakonsku zateznu kamatu od Grada Niša i Opštine Niška Banja, kao solidarnih dužnika. Grad Niš je platio svoj deo, a mi smo od Gradskog veća tražili, jer nemamo ni dinar, da nam prebaci 2,7 miliona da bismo mogli da platimo, a da ne bismo upali u blokadu - navodi Jovanović.

Predsednik Opštine Niška Banja precizira da je osnovica banjskog dela duga 2,1 milion dinara, oko 450.000 je zatezna kamata, a ostatak su sudski troškovi.

Inače, pomenuta Direkcija za upravljanje i razvoj Niške Banje, ugašena je posle preporuke Ministarstva finansija iz januara 2016, a sada prvi čovek Banje najavljuje i postupke protiv onih u Direkciji koji su ovim potezom i, kako kaže, nemarom, oštetili Grad i Nišku Banju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ana

    08:30 // 29. 7. 2018.

    dejan jovanovic,nije kriv.krivicu snosi predhodni predsednik opstine .da je dejan tada bio predsednik,on bi nasao resenje i taj brzi i veliki potok preusmerio ,prema niskoj banji,i tako spasio plastenike.dejan je strucan covek,pobozan i posten.da nije tako on bi ostao u jul, ds, urs...sada se konacno nasao u sns,i napravio vrlo strucan tim.sa njim niska banja ima buducnost.on je vizionar.

    • Aperkat

      16:22 // 29. 7. 2018.

      Izgleda da je na tebe ostavilo posledice pomracenje Meseca!

  • rece covek

    13:02 // 27. 7. 2018.

    Onaj predsednik bi izgubio dve nacrtane ovce.

  • Urbanista LJ. M.

    18:58 // 26. 7. 2018.

    Lović pomogao Jovanoviću - proizvod NEVIĐENA ŠTETA ! Perjanice SNS !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: