Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 28. 9. 2023.

| Društvo

Grad Niš ponovo prodaje imovinu na licitaciji, traži medije za oglas

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
novine štampa
Iz Grada ne otkrivaju koju nepokretnost otuđuju; ilustracija; foto: JV / Tamara Todorović

Imovina u javnoj svojini Niša ponovo će se naći na licitaciji, ali iz Grada ne navode o kojim nepokretnostima je reč, iako je već raspisan tender preko kojeg traže novine koje će objaviti oglas o tome. Preko iste nabavke traže i novine koje će objaviti oglas o javnom nadmetanju za zakup svih poslovnih prostora u svojini Grada koji do sada nisu izdati.

Procenjena vrednost nabavke, odnosno informacija o tome koliko bi Grad mogao da plati novinama koje dobiju na tenderu za objavu oglasa - nije navedena na Portalu javnih nabavki.

Inače, nabavka je objavljena je u partije - druga se odnosi na objavljivanje oglasa o javnom nadmetanju radi zasnivanja zakupa poslovnog prostora kojim upravlja i raspolaže Grad Niš.

Iz Pres službe gradonačelnice navode da je reč o svim neizdatim poslovnim prostorima u svojini Grada Niša.

Da bi se svi poslovni prostori koji nisu izdati i izdali, neophodno je da postoji poziv za licitaciju koji mora da se objavi u nekom glasilu. Da bi se izabralo glasilo mora da se objavi javni poziv. Radi se o svim neizdatim prostorima - pišu iz Službe.

Prva partija se odnosi na objavljivanje oglasa za otuđenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Niša u postupku javnog nadmetanja.

Međutim, iako je u mejlu jasno postavljeno pitanje i o kojoj nepokretnosti koja će se otuđiti je reč - na taj deo nisu odgovorili, a to nije istaknuto ni u tenderskoj dokumentaciji.

Za objavljivanje oglasa o zakupu Grad traži osam objavljivanja u štampanom mediju, a za objavljivanje oglasa o otuđenju uslov je da to bude dnevni list koji se distribuira u celoj Srbiji i da oglas objavi šest puta.

Rok za podnošenje prijava je 3. oktobar, a otvaranje ponuda zakazano je za taj dan u 12 sati, s tim što lokacija nije navedena. To pitanje novinari Južnih vesti takođe su poslali Gradu, ali odgovora nema do objavljivanja teksta.

Podsetimo, licitacija za kupovinu gradskih stanova, zgrada i garaža održana je maja ove godine i protekla je uz sukobe, svađu i sumnje na nameštaljku.

Tada je firma Đokić gradnja kupila staru kuću u Ulici kralja Stefana Prvovenčanog 27, za koju je pre toga već imala odobrene lokacijske uslove. Javno nadmetanje nije bilo oglašeno na sajtu Grada, već samo u dnevnim novinama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prike

    20:07 // 28. 9. 2023.

    Još 100 miliona Vitku. Budite ljubazni, nemojte da mu se zamerate inače će Eskobar da vas namaže.

  • Zoki ajduk

    11:53 // 28. 9. 2023.

    Ima tu po bulevar neki placevi preko puta deltu.
    Videćemo

    • X

      14:42 // 1. 10. 2023.

      Delte a ne Deltu.

  • Markoni

    11:40 // 28. 9. 2023.

    Sto se cudite pa bila vec ove godine licitacija, 100 usesnika diskvalifikovana a medju njima pravnici, ekonomisti drzavnih fakulteta, nekoliko advokata, profesori..
    Pobedila je ekipa spikera, frizera i zidara naspram obrazovanih..
    Mislite sad ce biti postenije - varate se sad jos brze jace bolje i bahatije jer se plase kraja vlasti..

    • Kv zidar iz državne škole

      12:26 // 28. 9. 2023.

      Molim te, ne vređaj zidare, ne stavljaj nas u isti koš sa ovim kalemarima!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: