Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 28. 3. 2013.

| Društvo

Grad Niš popisuje imovinu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
Gradska-kuca.jpg
Gradska kuća, arhivska fotografija

Zbog toga što se kako kaže “uhvatio za glavu” kada je video izveštaj popisne komisije gradonačelnik Niša rešio je da angažuje čoveka koji će popisati svu gradsku imovinu, kako bi sačuvao interes grada.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da Niš ima puno imovine, ali da se o njoj vrlo malo zna, a da je način njenog korišćenja “bespredmetna priča”.

Kako je objasnio moraće ubuduće da se zna koji su gradski lokali, kome su izdati i šta se dešava sa gradskim zemljištem. Shodno tome u narednom periodu biće preduzete određene mere.

- Ja ću angažovati, zaposliću čoveka koji će imati jedan jedini zadatak, da se bavi gradskom imovinom - rekao je Perišić.

On je naglasio da mora da se zna i šta je sa gradskim stanovima i zbog toga je rešio da reaguje.

-  Reagovaću na ovaj način i na svaki drugi način gde vidim da se krši interes Grada i da se ugrožava finansijski ili bilo koji drugi interes - rekao je gradonačelnik.

perisic Zoran Perišić, arhivska fotografijaPerišić nije precizirao kada će ova odluka biti ozvaničena, niti da li je sporan rad popisne komisije ili njen izveštaj. Naglasio je da u očuvanju gradskih interesa moraju veću odgovornost da preuzmu i opštine. Pored izricanja upozorenja Medijani zbog “tolerantnosti” njenih komunalnih inspektora, gradonačelnik je rekao da i ostale opštine moraju ozbiljnije da pristupe poslu.

Naveo je primer da je u poslednjih godinu dana koliko su opštine imale vremena da isele 50-ak gradskih stanova, iseljeno svega tri. Takođe, i trasa Somborskog Bulevara je promenjena, jer Opština, kako je rekao Perišić, nije htela da sruši bespravno sagrađeni objekat koji je bio na planiranoj trasi.

- Grad funkcioniše na hiljadu načina pred nama je da ti načini budu legalni i zakoniti. Strog zakon, ali zakon - zaključio je Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    11:58 // 15. 4. 2013.

    Mislim da je krajnje vreme da gradonacelnik nauci sta je cija nadleznost i cija obaveza... Rusenje nelegalno izgradjenih obejekata nije u nadleznosti gradskih opstina vec grada...

  • Katarina Stojkovic

    23:25 // 4. 4. 2013.

    Koliko ja znam, a skoro sam se raspitivala u vezi jednog prostora vecina lokala koji su nekad bili u vlasnistvu grada su nacionalizovani i sada se sve zavrsava u vezi zakupa sa vlasnicima kojima su vraceni. A i sve ide na licitaciju kako su mi rekli tako da nema tu izdavanja kome ko hoce vec ko vise da, prost zakon licitiranja :). Zena sa kojom sam pricala je bila sasvim ok, dala mi je taman toliko informacija koliko mi je bilo potrebno o lokalu, tako da sam izasla apsolutno zadovoljna a da pritom nisam dosla ni po cijoj preporuci vec sam bukvalno banula u kancelariju.

  • nenad nenadovic

    22:05 // 1. 4. 2013.

    Za verovati je,da ce biti primljen neki lekar!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: