Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 25. 8. 2021.

| Društvo

Grad Niš poziva mlade da učestvuju u konkursu “Grad Niš objektivom mladih"

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
pANTALEJ KAMERA KOSTA
Potrebno je da učesnici snime kratak video o Nišu; Ilustracija; Foto: JV

Da bi pružili priliku mladim i talentovanim Nišlijama koji se bave snimanjem da svoje radove prikažu široj publici, Grad Niš je raspisao javni konkurs koji će trajati do 20. septembra. Svi zainteresovani imaju zadatak da kroz kratak video prikažu svoj grad, a nagrađeni učesnici će svoje radove predstaviti i na Sajmu turizma.

Konkurs “Grad Niš objektivom mladih” namenjen je Nišlijama uzrasta od 15 do 30 godina, koji bi trebalo da video-snimkom do 10 odnosno 15 minuta prikažu svoj grad na najbolji mogući način.

Kako stoji u konkursu, snimanje se može obaviti foto-aparatom, kamerom, mobilnim telefonom, dronom i video može biti propraćen muzičkom podlogom, kao i naratorskim tekstom, a moguća je i sva vrsta postprodukcije zbog poboljšanja kvaliteta slike, tona, odnosno opšteg kvaliteta video rada.

Cilj konkursa je da se prezentacijom video radova promovišu sve kulturne i estetske vrednosti grada Niša. Potrebno je potencirati lepote i delove grada i okoline, arhitekturu, spomenike, značajne objekte, saobraćaj, ljude, život u gradu i drugo - navodi se u konkursu.

Pored toga što će učesnici biti u prilici da široj javnosti prikažu svoje radove na Sajmu turizma, po rečima organizatora, za kreatore najboljih video radova pripremili su simbolične nagrade.

Iz Grada kažu da će komisija koju čine Jovica Krstić, snimatelj u Radio-televiziji Srbije, Milan Kostadinović iz Gradske uprave za građevinarstvo i Jovan Milić, omladinski aktivista iz Gradske uprave za društvene delatnosti, posebnu pažnju obratiti na radove koji poseduju kreativnost, maštovitost, originalnost, ideju i inovativni, eksperimentalni, mladalački i istraživački pristup video radu.

Osim što je potrebno da učesnici osmisle neki kreativan video, da bi učestvovali u konkursu moraju da popune formular na sajtu Grada ili u službenim prostorijama Gradske uprave za društvene delatnosti (Kancelarija za mlade Grada Niša u Oficirskom domu ), najkasnije do 20. septembra do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    16:33 // 25. 8. 2021.

    Ima na jutjubu snimak "konjske zaprege u Nišu". Bravo za autora snimka, pravi pogodak. Snimak je iz 2016. god, ali se ništa nije promenilo. Dajte autoru nagradu za realizam u Nišu.

  • Zlobnik

    15:00 // 25. 8. 2021.

    Da prikažu grad za 15 secundi - "u najboljem svetlu" ?
    Da li u Nišu postoji "najbolje svetlo" ? Ili ima mnogo svetala, kao što je "Mala Priština", naselje "C. zvezda" , "Stočni trg" , glavni trg, Tvrdjavski most, Vrežinski most , divlje deponije, pitome deponije, rupe po bulevarima, šahte bez poklopaca...
    Ah, da "najbolje svetlo je u oku posmatrača" tj. gledatelja !
    Šta li sam još zaboravi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: