Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 23. 7. 2021.

| Društvo

Grad Niš raspisao poziv za privrednike koji se bave izolacijom, zamenom stolarije i solarnim panelima

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
park Madera Le
Za zamenu stolarije, izolaciju i solarne panele mogu da se prijave i saveti stanara i vlasnici kuća, kažu u KLER-u; foto: M. M.

Privrednici koji žele da kao izvođači radova učestvuju u sprovođenju mera energetske efikasnosti u niškim domaćinstvima mogu da se jave na konkurs koji je raspisali Grad Niš i Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj. Do 9. avgusta na javni poziv se mogu prijaviti firme koje se bave izolacijom objekata, zamenom stolarije ili izradom solarnih panela. Poziv za Nišlije koji žele da konkurišu za subvencije očekuje se polovinom septembra, kažu iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj.

Priliku da na kućama i stambenim zgradama zamene stolariju, urade izolaciju i postave solarne panele imaće građani kroz subvencije Ministarstva energetike i lokalnih samouprava, ali pre konkursa za domaćinstva potrebno je da se na javni poziv jave privrednici koji će radove izvoditi.

Kompanije moraju da ispune uslove u pogledu cene, kvaliteta i rokova, a komisija će na osnovu prijava napraviti spisak izvođača.

Komisija koja je formirana će nakon toga napraviti rang-listu, nijedan privredni subjekat koji zadovoljava kriterijume neće biti isključen iz postupka, samo će biti opcija građanima da li uzeti nekoga sa gornje ili donje liste - navodi Ivan Pavlović iz KLER-a.

Detalji javnog poziva mogu se videti na sajtu Grada Niša i KLER-a.

Sredinom septembra biće raspisan i poziv za građane koji žele da im Grad i Ministarstvo doniraju polovinu novca za radove na kući ili stambenoj zgradi, i trajaće 21 dan. Za ovaj projekat Ministartvo energetike donira 9 a Grad Niš 10 miliona dinara.

Da podsetimo, ugovore o subvencionisanju sa predstavnicima 67 lokalnih samouprava je u Kraljevu potpisala ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, a među njima se našlo 11 gradova i opština sa juga. Program pomoći podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David Štrbac

    20:57 // 24. 7. 2021.

    Počela predizborna obećanja i laži. Grad štrokav do bola rupe na sve strane a napredna banda nudi nove tehnologije. Sad i firme na spisak pa koga Z.

  • Ouzo

    18:16 // 23. 7. 2021.

    Normalno, od svega toga, nece biti nista ! Ako ,neko i dobije, bice to desetak aktivista sns !

  • Daki

    12:49 // 23. 7. 2021.

    Pustite vi solarne panele i stoariju u 90% zgrada prokišnjava krov.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: