Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 23. 9. 2022.

| Društvo

Grad Niš traži privatnog partnera za izgradnju EXPO centra

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
lozni kalem
Lokacija Lozni kalem; foto: JV

Skoro četiri godine nakon najave da će Niš dobiti EXPO centar na Loznom kalemu, izgradnja još nije počela. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je prostor komunalno opremljen i da je gotova sva tehnička dokumentacija, ali da Grad sada traži privatnog partnera za izgradnju.

EXPO centar je bio među kapitalnim investicijama još u gradskom budžetu za 2021. godinu. Za izradu projektne dokumentacije bilo je potrebno oko 80.000 evra, od čega oko 49.000 evra o trošku građana Niša, dok ostatak finansira Evropska unija. Vrednost same izgradnje, kao i konkretni rokovi, do sada nisu istaknuti.

Sotirovski ističe da će to biti veći prostor za sajmove, poput Sajma automobila, tako da će moći da dolazi više izlagača.

Iskoristila bih priliku da pozovem sve koji su zainteresovani da sa Gradom budu u javno-privatnom partnerstvu da napravimo veliki sajamski prostor. Opredelili smo prostor, komunalno ga opremili i imamo svu neophodnu tehničku dokumentaciju. Najvažnije je da nađemo partnera - objašnjava ona.

Smatra da je Lozni kalem prava lokacija zato što su, između ostalog, u blizini smeštajni kapaciteti u Niškoj Banji, ali i zato što će tu biti akva-park, čiji je rok za završetak februar 2025. godine.

Lokacija za sajamski prostor, odnosno EXPO centar, jeste Lozni kalem, gde gradimo akva-park i gde imamo dve fabrike, a uskoro stiže i treća. Mislim da je to jako dobra pozicija za takvu zgradu, odnosno građevinu, jer je blizu Koridor 10, dakle, izlazak na auto-put - navodi gradonačelnica.

Prema ranijim najavama nadležnih, površina će biti oko četiri hektara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • djole prolece

    19:35 // 29. 9. 2022.

    jos samo kosmodrom nisu najavili na tom Loznom Kalemu. I lift do Meseca...

  • Milos Jovanovic

    14:55 // 26. 9. 2022.

    Jedino dobro je da im se vidi brzi kraj
    I apsa

  • Vladimir

    19:20 // 24. 9. 2022.

    80.000€ za "Projektnu dokumentaciju"? Pa, dobro, bre, šta će da se pravi, kosmodrom? Ili, 30% prava cena, 20% Sotirovskoj, treba zet da instalira đakuzi u poklonjenom stanu a ostalih 50% SNS-u i bulumenti u Beogradu. Od tih 50% malo Vučiću lično (20%) a ostatak "proverenim" kadrovima. E, moj Nišu, živim u tebi, evo, 72 godine, nikad nisi bio sumorniji, jadniji i bedniji!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: